Binance CEO’su Bankalara Dair Konuştu, ABD’den Parelel Karar Çıktı: Paylaşımı Sildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) bankalara yönelik kurtarma paketleri hakkında düşüncelerini paylaşmasından kısa bir süre sonra ABD’den paralel bir karar çıkması şaşkınlık yarattı.

Binance CEO’su CZ 12 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Silicon Valley Bank’ın (SVB) kapanmasının ardından gündeme gelen iflas eden bankalar için kurtarma paketleri sunulmasına dair görüşlerini paylaştı. CZ, olası kurtarma paketlerinin ticari kurumları sorumsuzluğa iteceğini öne sürerek yalnızca sorumluluk yetkisi olmayan kullanıcıların kurtarılması gerektiğini savundu.

Devletin üstleneceği kurtarma hareketlerinin aynı zamanda bir dilemma yaratacağını dile getiren CEO, bir sonraki seferde kurtarılmayan bir banka olduğunda aktörlerin bu bankanın neden kurtarılmadığını sorgulayacağını bildirdi.

Ayrıca kurtarma paketlerinin bankaları risk yönetimi konusunda tembelleştirmeye iteceğini savunan CEO, kurtarma paketleri sonrasında diğer bankaların maksimum getiri için daha sorumsuz hamleler yapmaya cesaret edeceğini belirtti. CZ, her kurtarma paketinin bir sonraki seferde daha büyük bir kurtarma paketine yol açacağının da altını çizdi.

CEO herhangi bir kurtarma paketi yayınlanmadan kapatılan bankalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

Yalnızca sesli düşünüyorum belki de başarısız olan bankaları kurtarmak yerine müşterileri bir bütün haline getirip kurtarmalı ve bankaları kapatmalıyız? Ayrıca yönetici maaşlarının da bir kısmını geri alırız?

Öte yandan CZ’nin paylaşımından kısa bir süre sonra ABD Hazine Bakanlığı, ABD Merkez Bankası (FED) ve Federal Sigorta Kurumu (FDIC) ortak bir açıklamada bulunarak yakın zamanda iflas eden Silicon Valley Bank ve CZ’nin açıklamasından kısa bir süre sonra iflası duyurulan Signature Bank’in kurtarılmayacağını yalnızca mevduat sahiplerinin varlıklarının geri iade edileceğini bildirdi.

CEO’nun öngörülerinden kısa bir süre sonra gelen karar, sosyal medyada CZ’nin konu hakkında önceden istihbarat aldığına dair spekülasyonlar çıkmasına yol açtı. CZ bir süre sonra paylaşımını kaldırdı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance CEO’su Bankalara Dair Konuştu, ABD’den Parelel Karar Çıktı: Paylaşımı Sildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!