Güney Kore’den yerel girişimlere metaverse fonu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok ülke ve düzenleyicinin dikkati yaşanan kriz ve dolandırıcılık haberleri ile dağıtırken, Güney Kore yeni bir ekonomik büyüme motoru olarak metaverse potansiyelini ikiye katlamış durumda. Yaşanan krizler en hızlı tepki veren ülkelerden biri olan Güney Kore, söz konusu gelişim olduğunda da önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Güney Kore Bilim ve BİT Bakanlığı, ülkedeki metaverse girişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir fona yatırım yapılacağını duyurdu. Resmi duyuruya göre, Güney Kore hükümeti, metaverse gelişimine yönelik 40 milyar Kore wonundan (yaklaşık 572,5 milyon TL) fazla bir fon oluşturmak amacıyla yaklaşık 18.1 milyon dolar yatırım yaptı.

Güney Kore, metaverse fonunda destek olarak şirketleri teşvik ediyor

Güney Kore metaverse ve NFT gibi alanlarda en aktif çalışan ülkeler arasında. Ülke, her ne kadar kripto konusunda katı tutum sergilese de söz konusu yeni teknolojiler olduğunda oldukça hızlı bir gelişim içerisinde. Son olarak bu gelişimi açıklanan metaverse destek fonu ile de görmek mümkün.

Metaverse Fonu’nun yardımıyla Güney Kore, metaverse ekosisteminden çeşitli şirketlerin birleşme ve satın alımlarını destekleyecek. Hükümet, büyük teknoloji şirketlerinin Metaverse’e artan ilgisini vurgulayarak oldukça önemli bir adım daha atmış oldu

Hükümet, altta yatan yatırım riskleri göz önüne alındığında, yerel oyuncuların özel yatırımlar yoluyla sermaye artırmasının zor olduğunu kabul ediyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında, birleşme ve satın alımlara ek olarak, Güney Kore metaverse ile ilgili yerli şirketlerin küresel oyuncularla rekabet etmesine yardımcı olmayı amaçlıyor:

“Metaverse şirketlerini aktif olarak desteklemeyi planlıyoruz”

Metaverse Seoul screenshots. Source: opengov.seoul.go.kr

Ocak ayında Seul şehri, metaverse’de şehrin dijital bir kopyasını başlatmıştı. Bu operasyonda Güney Kore hükümeti, metaverse projesinin ilk aşaması için yaklaşık 2 milyar won (1.6 milyon dolar) harcadı.

Bununla birlikte, fiziksel dünyada, Güney Kore sınır ötesi tehditler üzerinde kontrol ve dengeleri korumaya devam ediyor. Şubat ayında ülke, belirli Kuzey Koreli grup ve bireylere yönelik kripto para hırsızlıkları ve siber saldırılarla ilgili ilk bağımsız yaptırımlarını açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore’den yerel girişimlere metaverse fonu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!