Meta, merkeziyetsiz sosyal uygulama için kolları sıvadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, son yıllarda özellikle gizlilik ve veri koruma konularında çok sayıda tartışmaya konu oldu. Bu endişelerin bazılarını gidermek amacıyla şirket, kullanıcılara kendi verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı ve merkezi platformların gücünü azaltmayı içeren merkeziyetsizlik fikrine odaklandı.

Meta’nın merkeziyetsizliği keşfetme yollarından biri olan blokzinciri, birçok konuda şirketin odak noktası. Her ne kadar Diem/Libra ve metaverse projelerinde başarısız olsa da merkeziyetsizlik çalışmalarından vazgeçmeyen Meta, bu konuda emin adımlarla ilerliyor denebilir: Şirketi zarara götürse bile.

Son olarak paylaşılan yeni bilgilere göre, Mark Zuckerberg liderliğindeki şirket, merkeziyetsiz bir metin tabanlı uygulama üzerinde çalışıyor.

Yani verileri satması ile tanınan Meta, verilerin açık olarak görülebileceği bir platformu kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Meta, merkeziyetsiz sosyal uygulama geliştirdiğini doğruladı

Meta (eski adı ile Facebook), küresel olarak en büyük teknoloji ve reklam şirketlerinden biri. Devasa bütçe ve beyin gücü ile birçok projeye destek sunan şirket, silikon vadisinin parlayan yıldızlarından. Ancak ne yazık ki şirketin karanlık yüzü, aydınlık yüzünü bastıracak bir takım gelişmelere tanıklık etti.

Bunların başında şüphesiz Cambridge Analytica yer alıyor. Birçok seçime müdahale ettiği ortaya çıkan Facebook, metaverse geçişi ile birlikte hem Facebook’un sahip olduğu o kötü bakış açısından kurtulmayı hem de yeni nesil teknolojileri benimsemesini göstermeyi amaçladı.

Son olarak tüm bu yaptıklarına zıt bir eylemle merkeziyetsiz bir sosyal uygulama üzerine çalıştıklarını doğrulayan şirketin bir sonraki basamakta neler planladığı merak konusu.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre yapılan iş bir merkeziyetsiz ağ olarak tanımlanıyor:

“Metin gelişmelerini paylaşmak için bağımsız, merkeziyetsiz bir sosyal ağ üzerinde çalışıyor. İçerik üreticilerin ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili içeriklerini zamanında paylaşabilecekleri ayrı bir alan için bir fırsat olduğuna inanıyoruz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta, merkeziyetsiz sosyal uygulama için kolları sıvadı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!