BaFin’in NFT’lere bakış açısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Federal Finansal Denetim Otoritesi BaFin, NFT’ler konusunda henüz resmi bir duruş sergilemedi, ancak muhtemelen Almanya’daki finansal araçlar için mevcut düzenleyici çerçeve kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Ancak son gelen veriler, BaFin’in NFT’lere bakış açısı hakkında bazı noktaları netleştiriyor.

Öyle ki BaFin’in resmi duyurusuna göre NFT’ler potansiyel bakımından oldukça büyük bir öneme sahip. Ancak bu gelişimin yaşanan dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlara karşı savunması olması gerekiyor. 

Bu noktada yapılan açıklamada NFT’lerin tanımlanması da yapılmış durumda. Burada yapılan tanımlamada, NFT’lerin akıllı sözleşmeler ile ağ üzerinde yer alan bir veri standardı olarak tanımlandığını görüyoruz.

BaFin’in NFT’lere bakış açısı tarafsızlığı hedefliyor

BaFin’in ana sorumluluğu, Alman finansal sisteminin istikrarını ve bütünlüğünü denetlemek ve tüketicileri finansal dolandırıcılık ve suistimalden korumak. BaFin’in NFT’leri bir yatırım biçimi olarak sınıflandırması uzun bir süre boyunca ne olası senaryo olarak düşünülüyordu. Bu durumda Almanya’daki finansal araçlara yönelik düzenleyici çerçeve kapsamına gireceklerdi.

Ancak kısa bir süre önce BaFin tarafından yapılan basın duyurusuna göre düzenleyici, şu anda düzenlenmemiş olduğu için, NFT piyasasındaki dolandırıcılık ve dolandırıcılık potansiyeli konusunda da endişeli. BaFin potansiyel olarak NFT ticaretini kolaylaştıran platformların dolandırıcılığı önlemek ve tüketicileri korumak için önlemler almasını zorunlu tutuyor.

NFT’lerin kullanım senaryolarının da oldukça geniş olduğuna değinen BaFin, NFT’lerin kullanım alanları hakkında da şu ifadelere yer verdi:

“NFT’nin uygulama alanları çok çeşitli. Muhtemelen NFT’nin en önde gelen sınıfları sözde “koleksiyon” ve dijital sanattır. Koleksiyon öğeleri, dijital koleksiyon öğeleridir ve bunlardan bazıları, sahibinin token ile etkileşim kurması için ek işlevler de sunabilir. Örneğin, NFT, sanatçılara, koleksiyon parçalarının yeniden satışından elde edilen gelecekteki gelirlere katılma fırsatı sunar. Ancak NFT, oyunlarda ve Metaverse’de, örneğin dijital dünyalarda simgeleştirilmiş oyun nesneleri ve emlak biçiminde de kullanılır.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BaFin’in NFT’lere bakış açısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!