Galaxy Digital’den Bitcoin NFT Pazarı Öngörüsü: 2025’e Kadar 10 Milyar Dolar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, Bitcoin (BTC) blockchain’i üzerindeki NFT piyasasının 2025 yılına kadar 10 milyar dolar piyasa değerine ulaşabileceğini iddia etti.

Galaxy Digital 3 Mart tarihinde yayınladığı araştırma raporunda, Ethereum NFT piyasasının boyutuna ve son birkaç yıldaki büyüme oranına dayanarak ordinals protokolüne dayalı Bitcoin NFT piyasasının geleceğine dair öngörülerde bulundu. Şirket analizinde üç farklı senaryoyu değerlendirdi.

Galaxy Digital, Bitcoin NFT piyasasının 2025 yılına kadar 4,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşabileceğini belirtirken “boğa senaryosu” olması durumunda 10 milyar dolara kadar yükselebileceğini söyledi.

Ordinals ve NFT’ler arasında kayda değer bir farklılık olduğunu belirten Galaxy, buna rağmen NFT’lerin on-chain ekosisteminin Bitcoin’de daha önce hiç olmadığı kadar öne çıktığını ve kullanımının hızla arttığını söylemenin doğru olacağını aktardı.

Ordinals’ın henüz potansiyelinin tam olarak ortaya çıkmadığı ilerleyen zamanlarda daha geniş kullanım alanıyla birlikte piyasa değerinin katlanacağının belirtildiği raporda, yalnızca NFT alanında kullanılsa dahi Bitcoin kültürünün kapsamını önemli ölçüde genişletme potansiyeline sahip olduğuna değinildi.

Raporda, Ordinals’ın profil fotoğrafları, meme’ler ve temel hizmet alanları gibi NFT ekosisteminin ana akım kullanım alanlarına genişleyebilmesi halinde baz senaryoda 4,5 milyar dolarlık bir piyasa değeri elde edebileceği belirtildi.

Şirket baz senaryodaki kullanım alanlarının yanı sıra gerçek dünya varlıkları, daha geniş sanat benimsenmesi ve hizmet alanlarındaki kullanımın yaygınlaşması halinde ise boğa senaryosunun gerçekleşeceğini ve Ordinals piyasasının 10 milyar dolara ulaşabileceğini öne sürdü.

Ayrıca kullanım alanının sınırlı kalması ve zaman içerisinde yeterli gelişim göstermemesi halinde 1,5 milyar dolarlık bir piyasa değeri Galaxy Digital’in Ordinals öngörüleri arasında yer aldı.

Öte yandan NFT projesi Bored Ape Yatch Club’ın (BAYC) geliştiricisi Yuga Labs sıradaki NFT koleksiyonunun Bitcoin blokzinciri üzerinde hayata geçirileceğini duyurmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Galaxy Digital’den Bitcoin NFT Pazarı Öngörüsü: 2025’e Kadar 10 Milyar Dolar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!