Monkey Drainer, hacker’lıktan elini eteğini çekiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek profilli ve yüksek değerli Web3 hırsızlıklarından bazılarının arkasındaki kripto para kimlik avı dolandırıcısı, dükkânı topladığını ve daha iyi emeller için hareket edeceğini iddia etti.

Monkey Drainer, hacker’lık mesleğinden istifa ediyor

Monkey Drainer takma adını kullanan dolandırıcı, geçtiğimiz gün Telegram kanalında konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. Hacker, Telegram kanalının derhal kapatılacağını ve drainer ile ilgili tüm dosyaların, sunucuların ve cihazların derhal imha edileceğini ve bir daha bu işe bulaşmayacağını duyurdu.

Monkey Drainer’ın Telegram’da paylaştığı duyurusu. Kaynak: Telegram

Ne var ki Monkey Drainer, hacker’lık işine yeni girecek dolandırıcı adaylarına tavsiyede bile bulundu. Yeni yetişen genç siber suçlulara kolay para peşinde kendilerini harcamamaları ve yalnızca, kendisini gerçekten bu işe adamış olanların büyük ölçekli bir siber suç örgütü yönetmeleri gerektiğini söyledi.

Monkey Drainer, yalnızca verdiği tavsiyelerle kalmadı aynı zamanda bir zamanlar sundukları “Venom Drainer” adlı hizmete “kusursuz bir alternatif hizmet bile önerdi. Hacker, duyurusundan yalnızca bir gün önce oluşturulan hizmet için bir Telegram hesabına işaret etti. 

Blokzincir güvenlik şirketi PeckShield, geçtiğimiz gün paylaşımda bulunduğu bir Twitter postunda Monkey Drainer cüzdanının son bir gün içinde 330.000 dolar değerinde yaklaşık 200 Ethereum’u (ETH) kripto karıştırma hizmeti Tornado Cash’e yatırarak fonlarını gizlemeye çalıştığını bildirdi. Ayrıca 1,4 milyon dolar değerindeki 840 ETH ise hala birincil cüzdanlarında bulunmaya devam ediyor.

#PeckShieldAlert Scammer #MonkeyDrainer, who runs theft schemes for multiple clients (a sort of ‘scam-as-a-service’) announced to shut down their service
~200 $ETH has been transferred to Tornado Cash within the last 24 hours, while ~840 $ETH (~$1.4M) sits in their main address pic.twitter.com/1lg3KLRxhk

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) March 1, 2023

Öte yandan Monkey Drainer’ın 2022’nin sonlarından beri faaliyet gösterdiği ve o zamandan beri 13 milyon dolar değerinde kripto para ve NFT çaldığı tahmin ediliyor.

Ancak Monkey Drainer’a kıyasla diğer kimlik avı dolandırıcıları ve cüzdan boşaltma sistemleri, çok daha fazlasını çaldı. Web3 hata ödül platformu Immunefi’ın bir raporuna göre, 2022 yılında 3,9 milyar dolar değerinde kriptonun hack’ler, dolandırıcılıklar ve rug pulu dolandırıcılıkları sonucu kaybedildiği ortaya çıktı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Monkey Drainer, hacker’lıktan elini eteğini çekiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!