ABD regülatörleri, emeklilik hesaplarındaki kripto varlıklara karşı uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD regülatörleri, kripto destekli emeklilik planları konusunda uyardı.

ABD’deki üç regülatör, emeklilik hesaplarıyla kripto yatırımı yapan yatırımcılara karşı bir uyarı yayımladı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Yatırımcı Eğitimi ve Savunuculuğu Ofisi, Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Birliği ve Finans Sektörü Düzenleme Kurumu, bugün gerçekleştirdiği duyuruda, self-directed (kendi kendini yöneten) bireysel emeklilik hesaplarının (IRA) kripto para birimleri de dahil olmak üzere potansiyel risklere sahip varlıkları içerebileceğini söyledi.

Regülatörlere göre, IRA’lardan bazıları, “SEC kaydı veya geçerli bir kayıt muafiyeti olmayan” ve menkul kıymet olark nitelendirilen kripto para birimlerine yatırım yapma teklifi içerebilir.

“Kendi kendini yöneten bazu IRA’lar, sanal para birimleri, token’lar ve dijital varlıklar gibi kripto varlıklara yatırım teklif edebilir. Bu kripto varlıklarının ticaretini yapan platformların çoğu, kendisini “borsa” olarak adlandırıyor”

Birçok regülatör, FTX’in yaşadığı çöküşün ardından çeşitli emeklilik heaplarını ele aldı. New York Başsavcısı Letitia James, geçtiğimiz Kasım ayında IRA’larda kripto yatırımlarının yasaklanmasını önerdi. Kripto yanlısı Senatör Cynthia Lummis ise, Bitcoin’in emeklilik tekliflerinde yer alması gerektiğine inanıyor.

Hangi projelerin menkul kıymet olarak kabul edildiği veya hangilerinin düzenleyici çerçeve kapsamına girdiği konusunda yaşanan büyük belirsizlik, kripto para birimi piyasalarında faaliyet gösteren birçok şirketin tepki göstermeisne neden oldu. Kripto kredi kuruluşu Nexo, geçtiğimiz Aralık ayında, regülatörlerle yaptığı görüşmelerin ardından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faaliyetlerini kademeli bir biçimde durdurmayı planladıklarını açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD regülatörleri, emeklilik hesaplarındaki kripto varlıklara karşı uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!