Yargıç, SBF’nin mesajlaşma uygulaması talebini reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıç, önergenin “ön yargı olmadan” reddedilmesi için bir gerekçe sunmadı. Ancak konunun 9 Şubat’taki duruşmada tartışmaya açılacağı belirtildi.

Federal yargıç, Sam Bankman-Fried’un hukuk ekibi ile savcılar arasında düzenlenen FTX CEO’sunun belirli mesajlaşma uygulamalarını kullanmasına izin verecek anlaşmayı reddetti.

Yargıç Lewis Kaplan, Sam Bankman-Fried’ın FaceTime, Zoom ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma hizmetlerini kullanmasına izin verecek olan önergeyi reddetti. Kaplan, önergenin “ön yargı olmadan” reddedilmesi için bir gerekçe sunmasa da, konunun 9 Şubat’ta yapılacak duruşmada sözlü tartışmalara konu olacağı ifade edildi.

Savcılar, geçtiğimiz ay SBF’nin tanıklarla iletişim kurduğu iddiasıyla, kefaletinin bir koşulu olarak “herhangi bir şifreli veya geçici arama veya mesajlaşma uygulamasını” kullanmasını yasaklayan bir önerge sundu. Yargıç Kaplan, 1 Şubat’ta SBF’nin Signal uygulamasını kullanarak FTX ve Alameda çalışanlarıyla iletişim kurmasının uygunsuz olduğunu gerekçe gösterek önergeyi kabul etti. 

Savcılar, SBF’nin avukatlarıyla FaceTime, Zoomü iMessage v.b. gibi uygulamalara izin verilmesi için olası bir değişikliği tartıştı. 

Yetkililer, SBF’nin FTX US’ın baş hukuk müşaviri Ryne Miller ile iletişime geçerek, tanıklık sürecini etkilemeye çalıştığını iddia etti. 

1 Şubat’ta alınan yasak kararından beri SBF, FTX veya Alameda Research’ün eski ve mevcut çalışanlarıyla avukat olmadan iletişime geçemiyor.

SBF, geçtiğimiz Aralık ayında tutuklandı ve yaklaşık sekiz ayrı suçla suçlandı. Şu anda ailesinin Kaliforniya’daki evinde ev hapsinde tutulan SBF’nin üzerindeki baskı her geçen gün artıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yargıç, SBF’nin mesajlaşma uygulaması talebini reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!