Uniswap’in BNB Chain Oylamasına Dev Şirketten Ret Geldi: Binance CEO’sundan Cevap!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Andreessen Horowitz (a16z), Uniswap (UNI) V3’ün BNB ağında dağıtılması teklifine hayır oyu kullanırken başta Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) olmak üzere birçok aktör merkeziyetsiz otonom organizasyonlardaki (DAO) merkezileşmeyi tartıştı.

Uniswap DAO forumunda yer alan verilere göre girişim sermayesi şirketi a16z, Uniswap V3’ün Wormhole köprüsü kullanılarak BNB ağında dağıtılması fikrine ret oyu verdi. Olumlu yönde kullanılan 21,2 milyon oya karşı a16z’nin tek başına 15 milyon olumsuz oy kullanması, kripto para aktörleri arasında DAO’ların merkezileştiğine yönelik düşünceler oluşmasına neden oldu. Binance CEO’su eleştirilere ilginç bir yaklaşımla katıldı.

Şirketin olumsuz yönde oy kullanması aktörler tarafından şaşırtıcı bulunmadı zira yakın tarihte yapılan bir ön tartışmada olumsuz oy vereceklerini ve ağlar arası köprü protokolü olarak Wormhole yerine LayerZero’yu desteklediklerini belirtmişlerdi.

Ayrıca Wormhole yatırımcısı olduğu bilinen bir diğer girişim sermayesi şirketi Jump Crypto’nun henüz oy kullanmadığı da alınan bilgiler arasında yer aldı.

a16z’de Yeterli UNI Var

a16z’nin tek başına olumlu oyların yaklaşık %71’i kadar olumsuz oy kullanması kripto para aktörleri tarafından eleştirilere yol açtı. Şirket, rekabet karşıtı olmak ve elindeki yetkiyi topluluğun ötesinde kendi çıkarları için kullanmakla itham edildi.

Öte yandan Binance CEO’su CZ konu hakkında yaptığı paylaşımda, Uniswap’in a16z tarafından kontrol edilip edilmediğini dile getirerek tekelleşmeye dikkat çekti.

Ayrıca blockchain veri görselleştirme şirketi Bubblemaps konu üzerine yaptığı bir paylaşımda, a16z’nin 15 değil 45 milyon UNI token’ına sahip olduğunu ve bu tutarın herhangi bir oylamanın kaderini değiştirmek için yeterli olduğunu iddia etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap’in BNB Chain Oylamasına Dev Şirketten Ret Geldi: Binance CEO’sundan Cevap!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!