Interpol’ün patronu metaverse’te işlenen suçlara değindi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yılın en popüler kavramlarından biri olan metavase, hala daha yoğun ilgi görüyor. Şirketler, sık sık bu konuda neler yapabileceğine bakıyor, adımlar atıyor. Öte yandan bu, hukuki olarak bazı durumları da beraberinde getiriyor. Örneğin, metaverse’te işlenen suçlar. 

Metaverse, gelecekte insanların çevrim içi yaşamlarını sürdürebilecekleri, kendilerini 3 boyutlu avatarlarla temsil edebilecekleri bir sanal dünya olarak tanımlanabilir. Tabii, henüz tam olarak oturmamış bir kavram olduğunu kabul etmek gerekiyor. Metaverse için adım atan kurumlardan biri de küresel polis teşkilatı Interpol oldu. Interpol, hem kullanıcıların eğitim yapabileceği hem de sanal toplantılar yapılabilecek bir metaverse alanı oluşturdu. Interpol genel sekreteri Jurgen Stock, metaverse’te işlenecek suçlar için de bir çalışma yapılması gerektiğini savunuyor. Stock, teşkilatın bu konuda geri kalmaması gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Suçlular, suç işlemek için mevcut olan herhangi bir yeni teknolojik araca çok hızlı bir şekilde uyum sağlama konusunda bilgili ve profesyoneldir. Bizim de buna cevap vermemiz gerekiyor. Bazen milletvekilleri, polis ve toplumlarımız biraz geride kalıyor. Bu da metaverse’e olan güveni kırıyor. Suçlular da bunu kullanıyor.

BBC’nin haberine göre, oluşturulan güvenli ortamlar, polis memurlarının metaverse’ün ne olabileceğini deneyimlemelerini sağlıyor. Ayrıca onlara, meydana gelebilecek suçlar ve burada nasıl polislik yapılabileceği konusunda fikir veriyor.

Metaverse’te işlenen suçlar

Interpol’ün teknoloji ve inovasyondan sorumlu yönetici direktörü Dr Madan Oberoi, metaverse’te işlenen suçlar ile ilgili daha önce bir açıklama yapmıştı. Oberoi, bir metaverse suçunun tanımlanmasında sorunlar olduğunu düşünüyor. Hala suç olarak adlandırıp adlandırılamayacağını bilmediği suçlar olduğunu söyleyen Oberoi, örnek olarak bir cinsel taciz vakasını verdi:

“Diyelim ki bir cinsel taciz vakası bildirildi. Fiziksel uzayda bu suçların tanımlarına bakarsanız ve bunu metaverse’te uygulamaya çalışırsanız, bir zorluk var. Onlara suç diyebilir miyiz bilmiyoruz ama bu tehditler kesinlikle var, bu yüzden bu sorunlar henüz çözülmedi”

Oberoi’ye göre Interpol’ün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklardan biri de bu sorunlar hakkında farkındalık oluşturmak. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Interpol’ün patronu metaverse’te işlenen suçlara değindi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!