Hong Kong regülatörü, kripto sektörünün denetimi için personel arayışında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong regülatörü, yerel dijital varlık sağlayıcılarının faaliyetlerini daha iyi bir biçimde denetlemek için personel alımı yapacak.

Hong Kong regülatörü, kripto sektörünün hareketlerini takip etmek için faaliyetlerini hızlandırıyor.

Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun 6 Şubat’ta sunduğu bir rapora göre, dijital varlık sağlayıcılarının faaliyetlerinin daha iyi denetlenmesi için dört ek personel alımı yapılacak. Bu personellerin, ekstra gözetimle birlikte uyumluluk ve riskin daha iyi değerlendirilmesine yardımcı olmayı planlıyor.

“Bu, ticaret platformları ve sanal varlık fonlarının yönetimi gibi sanal varlık faaliyetlerini sürdürmekle ilgilendiğini ifade eden artan sayıda operatöre verilen bir yanıttır”

Regülatörün hamlesi, daha fazla bireysel kripto yatırımına izin vermek için yeni bir lisanslama yapıldığı dönemde geliyor. 

Regülatörlere göre, daha önce Hong Kong’da yer alan lisanslı ticaret platformları, yalnızca profesyonel yatırımcılara ve portföyü en az 1 milyon ABD doları olan yatırımcıların kripto yatırımı yapmaısna olanak sağlıyordu.

Aralık 2022’de gerçekleştirilen yeni lisanslama rejimi, Kara Para Aklamanın Önlenmesi ve Terörün Finansmanıyla Mücadele Yasa Tasarısında bir değişiklik olarak gerçekleştirildi. Düzenleme, Haziran 2023’te yürürlüğe girecek.

Hong Kong, kripto endüstrisi ve web3 inovasyonu için aktif bir merkez olmayı planlıyor. Bu planının bir bölümünde, benimsemeyi artırmak için 500 milyon dolarlık bir yatırım fonu yer aldı.

Hong Kong Para Otoritesi, kısa bir süre önce algoritmik stablecoin’lere müsamaha gösterilmeyeceğini duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hong Kong regülatörü, kripto sektörünün denetimi için personel arayışında
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!