FTX CEO’su, iflas sonrası yaşanan “cehennem günleri” hakkında konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan iflasın ardından FTX’in yeni CEO’su olan John Ray, yaşanan cehennem günleri ile ilgili konuştu.

Ray, göreve geldiği ilk günlerde, borsanın fonları, sigortalar ve personeller ile ilgili büyük bir bilgi mücadelesi yaşandığını kaydetti.

Kasım ayından yaşanan iflasın ardından FTX’in CEO’luk görevini devralan John Ray, o dönem yaşanan kaotik günlerden söz etti.

Şirketin bugünkü Amerika Birleşik Devletleri Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ndeki duruşmasında ifade veren Ray, kendisinin ve diğer profesyonellerin, şirketin fiziksel bir ofisi olmaması sebebiyle FTX’in faaliyetleri ile ilgili çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyledi.

Ray, kasıtsız hataların dahi yüz milyonlarca dolarlık kayba yol açabileceğini söyledi. Bu sebeple iflas davasına bağımsız bir denetçi atanmasına karşı çıktı. 

Ray’in ifadesine göre Kasım 2022’de FTX’in banka hesapları, gelirleri ve personelleri ile ilgili tek bir liste bile ortada yoktu. Bu durum, büyük bir bilgi karmaşasının yaşanmasına neden oldu.

Ray, iflas dilekçesinin sunulduğu gün, kripto çalma adına birçok girişimin gerçekleştiğini ve bu sebeple güvenlik uzmanlarının ve tasfiye memurlarının fonları güvence altına almak için çok hızlı hareket etmek zorunda olduklarını ifade etti.

“Dilekçe verdiğimiz ilk gün, normal bir biçimde kaotik geçebilir. Bu benim hiç yaşamadığım bir şeydi. Bu hack saldırıları neredeyse bütün gece devam etti. Gerçekten sadece cehennem olarak tanımlayabileceğim 48 saatti”

FTX CEO’su Ray, şirkette CEO görevini devralmadan önce Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, FTX kurucu ortağı Gary Wang, Sam Bankman-Fried ve ebeveynleri de dahil olmak üzere hiçbir yöneticiyle bağlantısı olmadığını iddia etti. 

Ray’in ifadeleri, mahkemenin iflas işlemlerine şeffaflık sağlamam amacıyla bağımsız bir denetçi atanması gerektiğini savunan bir önergenin ardında geldi. ABD Mütevelli Heyeti temsilcisi Juliet Sarkessian, konuyla ilgili bir müfettiş atanmasının kamu yararına olacağını ileri sürdü.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX CEO’su, iflas sonrası yaşanan “cehennem günleri” hakkında konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!