Binance’ten vergi için yeni araç: Binance Tax

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok ülke, kripto para piyasasında vergilendirmeyi başlatmak için adımlar atmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla sektör paydaşlarının da bu konuda hazırlıklı olması ve kullanıcılarının işini kolaylaştırması şart. Binance, vergilendirme döneminde kullanıcıların raporlarına ulaşmasını kolaylaştırmak için Binance Tax isimli aracını başlattı. 

Binance Tax başlatıldı! İlk adresler Kanada ve Fransa

Binance, 6 Şubat günü bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda Binance Tax aracının başlatıldığı bilgisi açıklandı. Araç, bir vergi raporlama aracı. Kullanıcılar bu aracı kullanarak, kripto işlemlerini daha kolay takip edecek ve vergi dönemlerinde gerekli raporları hızlıca alabilecek. 

Binance Tax, kullanıcıların Binance hesaplarında yıl boyunca oluşan kazanç ve kayıplarını içeren bir vergi özet raporu indirmelerine olanak sağlayacak. Bunlar içinde spot alımların yanında kripto bağışları ve blokzincir tabanlı fork ödülleri de var. 

Kullanıcılar son zamanlarda vergi yükümlülükleriyle ilgili birçok soru soruyordu. Binance de yeni aracın, bu sorulara yanıt olması amacıyla çıkarıldığını söyledi. 

Binance Tax, yılın ilerleyen zamanlarında Binance’in bulunduğu birçok küresel pazara yayılacak. Ancak, pilot uygulama için seçilen iki ülke Fransa ve Kanada oldu. Şimdilik sadece Binance platformlarında tutulan bilgiler için kullanılabilen araç, ilerleyen zamanda sektöredeki diğer platformlarla de entegre şekilde çalışabilir. Şirket, planlarında bunun olduğunun altını çizdi. 

Küresel yaptırımlara uyumlu şekilde hareket edeceğini her defasında açıklayan Binance için aslında yeni vergi raporlama aracı da beklenmedik bir hamle değlidi.

Geçen yıl boyunca küresel düzenleyiciler, FTX krizinden sonra kripto sektörü üzerindeki kontrolleri daha da sıkılaştırdı. Örneğin Tayland, ısa süre önce yatırımcı korumasına odaklanarak kripto endüstrisi için kuralları sıkılaştırmayı planladığını duyurdu . Hem Güney Kore hem de Hollanda’daki düzenleyiciler , borsaları yerel standartlara uyumsuzluk nedeniyle soruşturmaya başladı. 

ABD’de de düzenleyiciler, kripto sektörünü yakın markaja almış durumda. Kripto para borsası Kraken, uyum ihlalleriyle ilgili olarak hazine bakanlığının Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi ile anlaşmak zorunda kaldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’ten vergi için yeni araç: Binance Tax
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!