Avustralya Hazinesi, düzenlemeler konusunda halka danışıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörünün hızla büyüdüğü, geliştiği ve benimsendiği bu günlerde, düzenleyicilerin başı yasal çerçeve baskısı ile dertte. Birçok ülkenin düzenleyicisi kripto paraların düzenlenmesi için hedef yılı 2023 olarak gösterirken, yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor.

Avrupa Birliği’nde, kripto para borsalarının ve cüzdan sağlayıcılarının müşteri durum tespiti ve raporlama yükümlülüklerine uymasını gerektiren Beşinci Kara Para Aklamayı Önleme Direktifi (5AMLD) Ocak 2020’de yürürlüğe girdi.

Asya’da, Japonya ve Güney Kore gibi ülkeler, kripto para birimi sektörü için net düzenleyici çerçeveler oluşturdu. Özellikle Japonya, Nisan 2017’de Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul ederek kripto para birimi düzenlemesinin ön saflarında yer aldı.

Öte yandan Çin, daha kısıtlayıcı bir yaklaşım benimsedi, ilk madeni para tekliflerini (ICO’lar) yanı sıra kripto varlıkları komple yasakladı. Hindistan’da hükümet, özel kripto para birimlerinin yasaklanmasını teklif ederken, aynı zamanda merkez bankası tarafından ihraç edilen bir dijital para birimi çıkarma olasılığını da araştırıyor.

Son olarak olarak ise Avustralya Hazine bakanlığı, ülkenin kripto çerçevesi kapsamında bir düzenleme haritası oluşturmak için halka danıştı. Benzer bir şekilde 6 Eylül 2022’de de halka danışan hazine, aynı şekilde cevap verilmesi için 25 gün mühlet verdi.

Avustralya Hazinesi, kripto çerçevesine harita çıkartmak için halka danıştı

Kripto para sektörünün hızla büyümesi ile birlikte birçok düzenleyici, hem yatırımcının korunumu hem de kötü aktörlerin engellenmesi için yoğun bir araştırmaya girdi. Ancak burada düzenleyicilerin kullanıcıların korunumun sağlarken inovasyonun da önünü kesmemeleri gerekiyor. 

Bunun için Fed gibi düzenleyiciler, bazı kararları alırken halka danışabiliyorlar. 

Sektör nezdinde daha öncesinde de halka danışan Avustralya Hazinesi, geçmişte Bitcoin döviz vergisi için muafiyet konusunda halka danışmış ve 25 gün vermişti.

Bu yeni sorular kapsamında Avustralya Hazinesi, kripto düzenleme çalışmaları için bir yol haritası talebinde bulundu:

“Politika geliştirmeye yönelik, gerçeklere dayalı, tüketici bilincine sahip ve yenilik dostu bir yaklaşımı bilgilendirmek için bu çerçeve hakkında paydaşlardan geri bildirim bekliyoruz”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya Hazinesi, düzenlemeler konusunda halka danışıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!