ABD’den Bir Kara Para Aklama Soruşturması da NFT Projesine

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarım açısından Doodles koleksiyonuna benzerliğiyle tanınan Squiggles NFT koleksiyonunun yaratıcıları, ABD federal jürisi tarafından kara para aklama ve banka dolandırıcılığı ile suçlandı.

Squiggles NFT koleksiyonu ABD federal jürisi tarafından dolandırıcılık kapsamında soruşturma altına alındı. Şubat 2022’de hayata geçirilen 5 bin parçalık bu koleksiyonun binlerce Ethereumluk (ETH) hacimlere ulaşmasının ardından böyle bir soruşturma kapsamında incelenmesi yatırımcılar arasında paniğe neden oldu.

NFT projesi hakkında ilk rug-pull raporu geçen yılın başların da ortaya çıkmıştı ve o noktada otoritelerin dikkatini çeken Squiggles, resmi makamlar tarafından inceleme altına alındı. İncelemenin başlamasının ardından koleksiyon OpenSea‘den kaldırıldı.

Kara para aklama ve banka dolandırıcılığı ile suçlanan proje kurucuları sadece bu koleksiyon içinde soruşturma altında değil. Geçtiğimiz yıl NFT Ethics tarafından yayınlanan bir raporda, projenin kurucuları Gavin Mayo, Gabriel Hay ve Ali Saghi, aralarında League of Sacred Devils, Vault of Gems, Lucky Buddhas, Dirty Dogs ve Sinful Souls‘un da bulunduğu çok sayıda NFT projesini dolandırmakla suçlanmıştı. Federal jüri bu suçlamalar kapsamında şahısların detaylı soruşturmasını üstlendi:

Mayo, Hay, Saghi ve diğerlerinin yatırımcılarını dolandırmak ve kara para aklamak amacıyla farklı blokzincileri üzerinden birkaç NFT projesi yarattığından şüpheleniliyor.

JPEG’ler için vahşi batı

Kripto para piyasalarına benzer şekilde NFT piyasaları da aşırı denetimsiz ve suiistimale müsait yapısıyla kara para aklama girişimlerinin bir parçası haline geldi. Her ne kadar otoriteler bu konuda çalışmalar yürütüyor ve suçluları takip altına alıyor gibi görünse de hedef alınan kısım buz dağının sadece görünen kısmı olarak bulunuyor.

Yaklaşık 4-5 yıldır aktif olarak işlem gören NFT piyasası daha çok kripto para piyasalarının 2014-2015 sezonuna benziyor. Adete bir vahşi batı tablosunu andıran bu sektör, özellikle NFT’lerin Ethereum ağına ek olarak Avalanche (AVAX), Solana (SOL) gibi ağlara da yayılmasıyla rug pull olaylarının boyutu takip edilemez oranda arttı.

NFT piyasaları üzerine araştırmalar yapan Pastel platformuma göre 2022 yılı içerisinde 25 milyar dolarlık NFT dolandırıcılığı gerçekleşti. Öte yandan sunulan bu rapor, aniden ortadan kaybolan projelerin küçük bir kısmını kapsıyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Bir Kara Para Aklama Soruşturması da NFT Projesine
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!