ABD Adalet Bakanlığı’ndan Silvergate soruşturması: FTX ile ilişkilerini inceleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para bankası Silvergate, FTX ve Alameda Research şirketleriyle bağlantısı nedeniyle, ABD Adalet Bakanlığı’nın dolandırıcılık birimi tarafından soruşturma altına alındı. 

Bloomberg’ün 3 Şubat tarihli haberine göre, inceleme altında olan Silvergate’in FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in işletmeleriyle bağlantılı hesaplara sahip olması araştırılıyor. 

Kaliforniya merkezli kripto bankası şu anda herhangi bir suçlama altında değil. Ancak müfettişler, bankanın FTX ve Alameda ile ilişkilerinin ne kadar geriye gittiğini araştırmaya çalışıyorlar. 

FTX çöküşü, Silvegate’i rayından çıkardı

Kasım 2022’de FTX borsasının çöküşünden en fazla etkilenenlerden bir tanesi de Silvergate oldu. Şirket, 2022’nin son çeyreğinde 1 milyar dolarlık kayıp bildirdi. Bununla birlikte şirket, çalışanlarının yüzde 40’ını işten çıkarmak zorunda kaldı.  

Ne var ki şirket mevcut kripto kışını sürdürülebilir bir şekilde atlatabilmek için, temettü ödemelerini askıya aldı. 

MarketWatch verilerine göre, Silvergate hissesi mesai sonrası işlemlerde günde yüzde 13 değer kaybetti ve 17,14 dolara kadar geriledi.  

Son olarak Cointelegraph, yorum talebi için Silvergate’e ulaştı, ancak haberin yayınlandığı saat itibarıyla bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı’ndan Silvergate soruşturması: FTX ile ilişkilerini inceleniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!