Topluluk, Charlie Munger’in Bitcoin yasağı talebiyle alay ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu, Çin’deki gibi bir Bitcoin yasağı istemesi sebebiyle Charlie Munger ile alay etti.

Kripto topluluğu, ABD’yi Çin’in izinden giderek Bitcoin’i yasaklamaya çağıran ünlü Bitcoin karşıtı Berkshire Hathaway’in başkan yardımcısı Charlie Munger ile alay etti.

99 yaşındaki yatırım uzmanı, The Wall Street Journal’deki bir köşe yazısında, kripto parayı bir “kumar sözleşmesi” olarak nitelendirerek, sektörü hedef almayı sürdürdü.

Munger ek olarak, bir kripto para biriminin emtia veya menkul kıymet olmadığına dikket çekti ve ABD’nin kriptoyu yasaklayacak yeni bir federal yasa çıkarması gerektiğini söyledi.

Munger’e göre kriptoya yaklaşmanın en iyi yolu, Eylül 2021’de kriptoya genel bir yasak koyan Çin örneğini takip etmektir. 

“ABD kripto para birimlerini yasakladıktan sonra ne yapmalı? Evet, bir eylem daha mantıklı olabilir. Çinli komünist lidere sağduyu örneği için teşekkür edilebilir”

Topluluk, Munger’in bu açıklamalarına hızlı bir biçimde tepki gösterdi. Birçok kişi, Çin’deki gibi önlemlerin, ABD’nin özgürlük beyanlarıyla örtüşmediğini söyledi.

NFT APE yazarı Adam McBride, şunları söyledi:

“Savaş hatları çiziliyor, Özgürlük ya da tiranlık. Non-custodial cüzdanlar teslim edemeyeceğimiz tepedir”

Kripto topluluğunun diğer üyeleri de, kriptonun yasaklanamaz olduğunu anlamadığı gerekçesiyle Munger’e tepki gösterdi. Çin, 2021’de kriptoyu yasakladıktan sonra bile, dünyada en çok madencilik faaliyetinin yürütüldüğü ikinci ülke olmaya devam etti. Ek olarak, bu yasağı kaldırma fikri de Çin’in gündeminde yer alıyor.

Munger’in kripto paraları “kumar sözleşmesi” olarak adlandırdığı göz önüne alındığında, kumarın ABD federal yasalarına göre yasal olduğunu belirtmekte fayda var.

American Gaming Association’ın verilerine göre, ABD kumarhaneleri ve mobil oyun uygulamaları, 2022’nin ilk 11 ayında 54,93 milyar dolarlık rekor bir gelir elde etti.

Yatırımcılar için önemli kayıplara yol açan kumarhanelere rağmen ABD ve Avrupa, 1949’da çoğu kumar biçimini yasaklayan Çin’in izinden gitmedi.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Topluluk, Charlie Munger’in Bitcoin yasağı talebiyle alay ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!