Bitzlato yöneticilerine İspanya polisinden darbe

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitzlato operasyonu, sadece bir operasyon bildirgesi değil, aynı zamanda kötü aktörlere küresel bir tehdit niteliği de taşıyordu. Bu operasyon sonrası yapılan çalışmalarda ise hızlanma yapıldı. Son olarak bir haber de İspanya’dan geldi.

Blokzincir ve kripto sektörü, günümüzde bir grup kriptoloji ve finansal sistem meraklasının kendi arasında yürüttüğü peer2peer sistemden çok daha fazlası. DeFi, NFT, DAO ve metaverse de dahil olmak üzere birçok alt dala ayrılan devasa bir sektör hâline gelen kripto paralar, artık sadece genel yatırımcının değil, düzenleyicilerin de dikkatini çekmeye başlamış durumda. 

Ancak buradaki sorun, düzenleyicilerin kripto paraların sadece iyi yönünü değil kötü aktörler tarafından gerçekleştirilen zararlı kısımlarını da ele alması. Öyle ki düzenleyiciler, her ne kadar bu tarz gelişimleri yakından takip etseler de öncelikleri yatırımcının korunumu oluyor.

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen ABD Adalet Bakanlığı basın toplantısında açıklanan Bitzlato operasyonu, sadece bir operasyon bildirgesi değil, aynı zamanda kötü aktörlere küresel bir tehdit niteliği de taşıyordu. Bu operasyon sonrası yapılan çalışmalarda ise hızlanma yapıldı. Son olarak bir haber de İspanya’dan geldi.

İspanyol polisler, Bitzlato’nun 3 yöneticisini tutukladı

Kripto dolandırıcılığı ve kara para aklama, mali suçları kolaylaştırmak için yasa dışı faaliyetler arasında bir süredir kendisine yer edinmiş durumda. Kripto ağları, Ponzi şemaları, ve kimlik avı saldırıları ile bireyleri veya kuruluşları aldatmak için kripto paraların kullanılması sebebiyle bir süredir detaylıca takip ediliyor. 

Hem kripto dolandırıcılığı hem de kara para aklama, önemli mali kayıplara yol açabilecekleri ve finansal sisteme olan güveni baltalayabilecekleri için bireyler, finansal kurumlar ve hükümetler için önemli tehditler oluşturuyor.

Bu konuda aktif olarak çalışan ABD’li yetkililere ek olarak İspanyol polislerden de bir adım geldi. Anadolu Ajansı’nın bildirdiği üzere İspanyol polisi, kripto platformu Bitzlato’nun CEO’su, satış yöneticisi ve pazarlama direktörünü kara para aklamaya karıştığı iddiasıyla tutukladıklarını açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitzlato yöneticilerine İspanya polisinden darbe
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!