İki ülkenin yasal para birimi olan TRX için yeniler yolda!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzincir teknolojisi hem daha fazla gelir elde etmenin kapılarını açmak, hem son kullanıcı deneyimini artırmak hem de iş operasyonlarındaki riski azaltmak açısından fintech dünyasının önemli bir parçası haline geliyor. Fintech de diğer tüm teknoloji odaklı sektörler gibi gelişme aşamasında ve blokzincir teknolojisi bu gelişimin bir parçası olarak kuvvetleniyor. Bunun somut örneklerini de sık sık görüyor. Örneğin, İstanbul Fintech Week.

Bu yıl 8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Fintech Week’in ilk gününde Blockchain Fest, katılımcıları bekliyor. Etkinlikte düzenlenen oturumlarda blokzincir teknolojisine ve getirdiklerine sık sık yer verilecek. Bunun için ekosistemin önemli temsilcileri de etkinlikte yerini alacak. Onlardan biri de TRON DAO’nun Ekosistem Geliştirme Direktörü David Uhryniak. David Uhryniak ile etkinlik öncesi konuştuk ve IFW’nin blokzincir toplulukları için ne anlama geldiğini, IFW’den beklentilerini ve TRON’un TRX planlarını kendisinden öğrendik. 

Soru: İstanbul Fintech Week kapsamında blokzincir odaklı şirketlerin de yer aldığını görüyoruz. Blokzincir toplulukları için bu tür fintech etkinliklerinin önemi nedir? IFW hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

David Uhryniak: Blokzincir küresel bir teknoloji. Öte yandan dünyanın dört bir yanındaki etkinliklere katılmak her zaman harika bir deneyim. Bir dereceye kadar, IFW gibi etkinlikler blokzincir teknolojisine olan ilgiyi ve benimsenmeyi temsil ediyor. Geleneksel finansal hizmetler ile merkezi olmayan finansal hizmetlerinde bir birleşme yaşanıyor ve bu, daha da hızlanacak. Konferansta TRON DAO’yu temsil etmekten, kişisel olarak, heyecan duyuyorum.

Soru: Finansal hizmetler yöneticilerinin DeFi ile ilgili neleri anlaması gerekiyor?

David Uhryniak: Bence anlaşılması gereken en önemli şeylerden biri, DeFi’nin hem bir müttefik hem de kaynak olarak görülmesi gerektiğidir. Geleneksel finansal hizmetlerinin liderleri, şirketlerini iyileştirmek ve yenilemek için DeFi’nin özelliklerini benimsemeye ve entegre etmeye çalışmalıdır. DeFi uygulamaları için açıkça tüketici talebi var ve bu, finansal hizmetlerin geleceği. TradFi, yenilikleri rakip olarak görmek yerine DeFi ile iş birliği yaparak daha iyi duruma gelecektir.

Soru: Size göre blokzincirin finans sektöründeki potansiyel uygulamaları nelerdir?

David Uhryniak: Finans sektöründeki potansiyel blokzincir uygulamaları neler değildir ki? Blokzincir, hem bireysel hem de ticari finansal hizmetlerde yaygın bir uygulamaya sahip. Bireyselde, blokzincir, borç verme gibi çeşitli işlevlerde uygulanabilir. Bireyselde de bir yenilik alanı da geleneksel çek hesaplarını tamamlamak için kripto cüzdanları benimsemeyi düşünmek olabilir. Ticari finansal hizmetlerde, özellikle ticaret anlaşmalarında, büyük miktarda blokzincir benimsenmesi görüyoruz. Yakında her türden tokenize varlıkların alım satımı olması muhtemeldir.

Soru: Metaverse ve NFT, blokzincir teknolojisinin iki önemli ürünü. Her ikisi de hem kurumsal hem de bireysel açıdan büyük ilgi görüyor. Yakında TRON’da metaverse ve NFT’ler hakkında ne göreceğiz? Hangi geliştirme çalışmalarını yapıyorsunuz?

David Uhryniak: Odak noktamız, web’i merkezden uzaklaştırmak ve ödemeler için küresel ödeme katmanı haline gelmek. Token’ımız TRX, iki ülkede yasal para birimi olarak kabul edildi ve yıl boyunca daha fazlasını eklemeyi planlıyoruz. Stablecoin ticaret hacmimiz, kısmen 1. katman ağımızın yetenekleri nedeniyle artmaya devam ediyor.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İki ülkenin yasal para birimi olan TRX için yeniler yolda!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!