Tesla, dördüncü çeyrek raporunu yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrikli araç şirketi Tesla, dördüncü çeyrek raporunu yayımladı. Açıklamaya göre şirket, herhangi bir Bitcoin satışı yapmadı. 

Tesla, bugün gerçekleştirdiği açıklamada, dördüncü çeyrekte kârını Wall Street beklentilerinin aksine bir önceki çeyreğe kıyasla %12 oranında artırmayı başardı. 

Tesla, kârın 3,3 milyar dolar seviyesinden 3,7 milyar dolara kadar yükseldiğini bildirdi. Şirketin tüm yıl kârı ise 2021’deki 5,5 milyar dolara kıyasla iki kattan fazla artış yaşayarak 12,6 milyar dolara kadar yükseldi. Güneş panelleri ve diğer işletmelerden elde edilen gelir de dahil edildiğinde yapılan tüm satışlar ise 53,8 milyar dolardan 81,5 milyar dolara yükseldi.

Tesla hisseleri, yatırımcıların şirketin geleceğine dair duyduğu endişeler sebebiyle 2022 yılında %65 oranında düşüş yaşadı. Yatırımcılar özellikle, Elon Musk’ın Twitter satın alımını finanse etmek için daha fazla Tesla hissesi satacağından endişe etti.

ABD’deki yavaşlayan ekonomik büyüme de, yatırımcıların endişelerinin artmasında önemli bir faktör olarak öne çıktı. 

Tesla, 2 Ocak’ya yaptığı açıklamada, dördüncü çeyrek teslimatlarının %18 artarak 405.000 araca ulaştığını açıkladı. Bu, Wall Street analistlerinin ve şirketin hedefinin son derece altında bir sayı. 

Tüm bu yaşananlara rağmen şirketin hisseleri, satışları canlandırmak için ABD’de ve Avrupa’da fiyatların düşürülmesinin ardından kayıpların bir kısmını telafi etmeyi başardı. 

Tesla’nın bilançosunda 9.720 BTC yer alıyor. 

Bitcoin, yazı kaleme alındığı sırada Binance verilerine göre 23.287 dolar üzerinden işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tesla, dördüncü çeyrek raporunu yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!