Wormhole Saldırganı Harekete Geçti: 155 Milyon Dolarlık Ethereum Transferi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana (SOL) ile Ethereum (ETH) arasında köprü olarak işlev gören Wormhole köprüsünde çalınan 321 milyon dolarlık varlığın büyük bir kısmı uzun bir aradan sonra hareket etti.

Blockchain siber güvenlik şirketi CertiK’in paylaştığı on-chain verilerine göre Wormhole köprüsü üzerinde geçtiğimiz yıl meydana gelen saldırıda çalınan 321 milyon dolar değerinde 120 bin ETH’nin 155 milyon dolarlık kısmı yaklaşık bir sene sonra farklı cüzdana taşındı.

23 Ocak tarihinde gerçekleşen bu işlemde 95 bin 630 adet Ether tek işlemle merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) OpenOcean‘a aktarıldı. OpenOcean üzerinde birkaç farklı işleme tabi tutulan varlıklar önce Lido Staked Ether (stETH) ve ardından Wrapped stETH’ye (wstETH) dönüştürüldü.

Durumu kısa sürede fark eden Wormhole ekibi, saldırgana on-chain üzerinden bir mesaj göndererek çalmış olduğu varlıkları geri göndermesi karşılığında 10 milyon dolar ödül ve “takipsizlik” teklif etti. Ekip, buna benzer bir ödül teklifini saldırının gerçekleştiği ilk günlerde de yapmıştı fakat saldırgan teklifi kabul etmemişti.

Bununla birlikte Dune Analytics tarafından sunulan verilere göre saldırganın yüklü miktardaki ETH işlemleri, stETH fiyatı üzerinde dalgalanmaya sebep oldu. İşlemin gerçekleştiği esnada ETH ile 1:1 oranında eşit olması gereken stETH fiyatı, 0,9962 ETH seviyelerinden 1,0002 ETH seviyelerine kadar yükseldi.

CoinGecko verilerine göre stETH fiyatı haberin kaleme alındığı esnada 1,0003 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Wormhole Saldırganı Harekete Geçti: 155 Milyon Dolarlık Ethereum Transferi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!