FBI’a Göre 100 Milyonluk Harmony Saldırısı Kuzey Kore Bağlantılı: Fonlar Harekete Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 100 milyon dolarlık Harmony (ONE) köprüsü saldırının arkasındaki aktörleri tespit ederken saldırganlar çalınan varlıkları aklamak için harekete geçti

FBI 23 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı basın açıklamasında, geçtiğimiz yılın haziran ayında 100 milyon dolar değerinde kripto varlığın çalındığı Harmony ağı üzerinde bulunan Horizon köprüsü saldırısının arkasında Kuzey Koreli hacker grupları APT38 ve 625 milyon dolarlık Axie Infinity’nin (AXS) Ronin köprüsü saldırısı ile de bağlantılı olan Lazarus Group‘un bulunduğunu doğruladı. Kuzey Kore’nin geçmişte de benzer faaliyetler yürüttüğünü dile getiren kurum, ülkenin bu faaliyetlerden elde ettiği varlıkları balistik füze ve kitle imha silahı projelerinin finansmanında kullandığını öne sürdü.

Büro, saldırganların 13 Ocak tarihinde çalınan fonların 60 milyon dolar değerindeki Ethereum’luk (ETH) kısmını aklamak için bir gizlilik protokolü olan Railgun’ı kullandığını ve aklanılan varlıkların bir kısmının farklı kripto para borsalarına gönderilerek Bitcoin’e (BTC) çevrildiğini bildirdi. FBI ayrıca söz konusu fonların bir kısmının bazı kripto para borsaları ile koordineli bir şekilde dondurulduğu bilgisine yer verirken kalan BTC‘lerin de 11 farklı cüzdana taşındığını ekledi.

Öte yandan blockchain işlemlerini takip eden MistTrack’in analizlerine göre FBI’ın da belirttiği gibi saldırganlar tarafından farklı cüzdanlara gönderilen BTC’lerin bir kısmı, bu işlemin ardından Avalanche (AVAX) ağına aktarıldı. Söz konusu Bitcoin’ler daha sonrasında daha fazla gizlenmek için Tether (USDT) ve USDD’e (USDD) çevrilerek Ethereum (ETH) ve TRON (TRX) ağlarında bulunan bir USDT adresine gönderildi.

Uzmanlar, Tornado Cash’in yokluğunun saldırganların varlıkları aklamasını büyük oranda zorlaştırdığını belirtti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FBI’a Göre 100 Milyonluk Harmony Saldırısı Kuzey Kore Bağlantılı: Fonlar Harekete Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!