CFTC Komisyon Üyesi Token Listelemelerine Değindi: Kripto Para Borsaları Engellenmeli!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) komisyon üyesi Christy Romero, kripto para borsalarının denetimsiz bir şekilde token listelemesinin engellenmesi gerektiğini belirtti.

Romero 18 Ocak tarihinde Pensilvanya Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, CFTC’nin mevcut denetim sürecini listelenen yeni tokenların güvenliğini sağlamak için yeterli olmadığını söyledi. Borsaların kendi kendini doğrulamasının engellenmesi gerektiğini öne süren komisyon üyesi bunların yanı sıra kripto para sektöründe faaliyet gösteren denetmenlerin ve yasal temsilcilerin de üzerlerine düşeni yapmakla mükellef olduğunu vurguladı.

Regülasyon boşluklarına karşı önlemler almanın kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Romero, CFTC’nin özellikle mevcut süreçte bir varlık listelenmeden 24 saat önce güvenliği konusunda itiraz etmemesi durumunda borsanın kendi kendine ilgili varlığın güvenliğini tasdik edebildiğine işaret ederek mevcut sürecin oldukça yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Yeterli önlem alınmaması halinde aktörlerin ilerleyen zamanlarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) regülasyonlarına maruz kalmamak adına CFTC’yi kullanabileceğini de konu hakkındaki ifadeleri arasına ekledi.

Öte yandan FTX iflası hakkında da çeşitli görüşler bildiren Romero, FTX’in iflasının düzenleme eksikliğinden kaynaklanmadığını çünkü FTX’in halihazırda zaten faaliyetlerini düzenlemelerin dışında yürüttüğünü belirtti. Romero’nun ifadeleri FTX iflasının ilk zamanlarında birçok kripto para aktörü tarafından dile getirilmişti. Komisyon üyesi, regülatörlerin yanı sıra kripto para alanında özel sektörde çalışan denetmen, avukat gibi aktörlerin de içerisinde bulunduğu şirketin eksikliklerini ve yolsuzluklarını takip edip bunlara itiraz etmesi gerektiğini dile getirdi.

Müşteri fonlarının açıkça suistimal edildiği ortaya çıkan FTX davasından örnek veren Romero, bu vakada denetmenlerin şirket içerisinde devam eden transferleri ciddi bir şekilde sorgulaması gerektiğini öne sürdü. Komisyon üyesi kripto para sektörü için yasal temsilci eksikliği olmadığını ve eski federal hükümet avukatlarının dahi kripto para sektöründe faaliyet gösterdiğini dile getirdi.

Romero, kripto para borsalarının herhangi bir kamusal alanda güveni yeniden tesis etmek istiyorlarsa kripto sektörü mevzuatını beklemeden kendi güvenliklerini ve güvenilirliklerini tesis etmeye başlamaları gerektiğini söyledi. Komisyon üyesi ayrıca dijital emtiaların spot piyasalarının denetimi için bağımsız bir denetim kuruluşu kurulmasını da desteklediğini açıkladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CFTC Komisyon Üyesi Token Listelemelerine Değindi: Kripto Para Borsaları Engellenmeli!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!