Hut 8 CEO’su, Bitcoin madenciliğinin şebekeleri nasıl stabilize ettiğini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sektördeki en büyük kripto madencilerinden ve dijital varlık uzmanlarından Hut8 Mining’in CEO’su Jaime Leverton, 2022’nin Bitcoin (BTC) madencileri için sarsınıtlı bir dönem olduğunu söyledi.

Leverton, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda Cointelegraph’ın kıdemli muhabiri Gareth Jenkinson ile bir araya geldi. Konuşulan konular arasında 2022 ayı piyasası, Web3 çeşitliliği ve en önemlisi de Bitcoin’in ve ekonomi üzerindeki artan olumlu etkisi bulunuyordu. Leverton, 2022’nin madenciler için çalkantılı bir yıl olduğunu belirtti:

“Bitcoin fiyatları düştü ve küresel hash oranı da tüm zamanların en yüksek seviyelerine oynamaya devam ediyor. Bu sebeple, özellikle de madencilik sektöründe kesinlikle zorlu bir dönem yaşandı.”

Madencilerin Bitcoin zincirinde yeni bir blok bulma ve ödülünü alma kolaylığına karşılık gelen Bitcoin hash oranı son aylarda yükselişe geçti. Bu durum, Bitcoin fiyatının 20 bin doların altına düşmesine rağmen gerçekleşti. Hash zorluğu arttıkça, bu doğrultuda madencilik karlılığı düşüşe geçti. Tüm bunların sonucunda ise 2022 boyunca birkaç Bitcoin ve kripto madencisi kaybı oldu.

 

Ocak 2018’den beri Hut 8 Bitcoin Mining Corp. Kaynak: Bitcointreasuries.net

Leverton, başarılı bir birleşme ve satın alma planıyla beraber çeşitlendirilmiş bir stratejinin, Hut 8 için iflas risklerini ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Grup yakın bir zamanda Kanada ve Kuzey Avrupa’daki müşteriler için Bitcoin ve madencilik onarım tesisi kurdu. Bu arada, yapılan bir birleşme sonucunda da beş kurumsal düzeyde veri merkezi ve ilgili işletme satın alındı. Leverton, atılan bu adımla beraber Web3 alanındaki dijital altyapı sağlayıcıları pazarındaki bir boşluğu doldurmaya çalışıldığını vurguladı:

“Onlar, bu merkeziyetsiz platformları oluşturmaya çalışırken, geleneksel Web2 hiper ölçekleyicilerine gerçekten bağımlı olma eğilimindeler. Ve apaçık ortada ki, merkeziyetsiz bir ağ kurarken, bunu merkezi altyapıda yapmak istemezsiniz.”

Kripto alanında bir zamanlar sık sık gündeme gelen Web3, o zamandan bu yana 2023 için çok konuşulan bir trend haline geldi ve Hong Kong’dan Abu Dabi’ye kadar birçok yerden fazla yatırım çekti.

Hut 8 Mining Corp’un hisseleri. Kaynak: BitcoinTreasuries.net

Röportaj, Bitcoin madenciliği ve çevreyi korumadaki rolü hakkındaki konuyla sona erdi. Leverton ayrıca, Bitcoin madenciliği hakkında yanlış bilgileri ortadan kaldırmakla uğraşan ve “Bitcoin’in enerji kullanımı, enerji kaynaklarıyla ilgili ortaya çıkan bazı yanlış bilgilerin üstesinden gelmeye” çalışan Bitcoin Madencilik Konseyi’nin kurucu üyesidir.

“Karşılaştığımız zorluğun bir kısmı, enerji tüketiminin opak olduğu dünyadaki diğer tüm sektörlerin aksine, Bitcoin’in enerji kullanımının çok şeffaf olmasından kanaklanıyor. Bitcoin madenciliğiyle ilgili, üretilen enerjiyi görebilirsiniz çünkü Bitcoin esasen dijitalleştirilmiştir. ”

Diğer taraftan kriptograf Michel Khazzaka, Cointelegraph ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Bitcoin’in bankacılıktan en az 56 kat daha az enerji kullandığını tahmin ediyor.

Leverton, Bitcoin madenciliğiyle bunun hem çevre hem de ekonomi üzerindeki olumlu etkisi arasında bir kopukluk olabileceğini söyledi. Her şey “Eğitimle başlar” ifadelerini kullandı. Kanada’nın yerlisi Leverton, Bitcoin madenciliğinin Alberta’daki küçük bir şehirde nasıl istihdam yarattığına, ekonomiyi canlandırdığına ve hatta vergi makbuzu sağladığına dair bir örnek verdi:

“Biz onların en büyük enerji müşterisiyiz, en büyük vergi mükellefiyiz, ve tüm bunların yanı sıra önemli bir teknoloji, emek sağlayıcısıyız. Bazı durumlarda Medicine Hat şehri ile ortak kısıntı hakkında da konuşmak istiyoruz.”

Ayrıca Bitcoin madenciliği de şebekeleri stabilize etmeye yardımcı olabilir. Texas kısa süre önce, Bitcoin madencilerini kullanarak şebekesine elektrik arzını ve talebini daha da dengelemek için yazılım kullanma fikrini geliştirdi. Teksas’a benzer şekilde, Kanada da aşırı sıcaklıklara katlanıyor ve bu durum uzman şebeke dengelemeleri gerektiriyor.

Alberta’da kar fırtınası. Kaynak: CBC

Leverton, Bitcoin madenciliğinin çevresel verimliliği desteklemedeki rolünün bir başka örneği Medicine Hat’ta, Bitcoin madenciliğinin şebekeyi nasıl destekleyebileceğini açıkladı:

“Ne olursa olsun, bir kar fırtınası esnasında 62 megavatın tamamını indirebilir ve şebekeyi besleyebiliriz. Herhangi bir yoğun talep durumunda da gücü kesebilir, tüm miktarı veya yarım megavat kadar azını besleyebiliriz.”

En önemlisi ise, Bitcoin madencilerinin Hut 8’in faaliyet gösterdiği bölgedeki en büyük vergi mükellefleri olduğu göz önüne alındığı zaman, siyasetçiler arasındaki konuşmalar ve eğitim faaliyetleri daha da kolaylaştırılabilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hut 8 CEO’su, Bitcoin madenciliğinin şebekeleri nasıl stabilize ettiğini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!