ABD Temsilciler Meclisi’nden bir kripto adımı daha

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto dünyası 2022’de piyasa hacminde, fiyatlarında ve belki de güvende birçok şey kaybetmiş olabilir. Ancak bunları çok kolay bir şekilde geri kazanabileceği bir şey kazandı: Genel kabül.

Bu noktada kripto dünyasında bir temizlik aşamasının yer aldığı birçok uzmanca söylenen bir söz. Bunun arkasındaki anlam ise aslında çok basit. Biyolojide olduğu gibi, en güçlüler değil, en iyi uyum sağlayanlar kazanır. Kriptoda da benzer bir şekilde mevcut konum ve sektörel gelişime en iyi uyum sağlayan şirketler günümüzde aşamalı bir büyüme kat ediyor.

Bu noktada uyumun en önemli aşamalarından biri de şüphesiz düzenleyiciler. Nasıl kripto para dünyasında 2022’nin, krizler ve hack yılı olduğu söyleniyorsa, muhtemelen 2023’te regülasyon ve genel çerçeve yılı olacak. Bunun en büyük sebebi birçok ülkenin düzenleyici kurumlarının kripto düzenleme çalışmaları için 2023’ü göstermesi.

Bu adımların ilk sesleri ise yavaş yavaş gelmeye başladı. ABD’nin en önemli düzenleyici koltuklarından ABD Temsilciler Meclisi, mevcut kripto ve türev ürünler üzerindeki denetimi, meclisin önceliği konumuna taşımak istiyor. 

 ABD Temsilciler Meclisi’nden kripto para düzenlemelerini odak konusu yapacak

Bitcoin’in önderliğinde günümüze kadar gelen kripto paralar, yapıları gereği birçok farklı odak değerine sahip olan kriptolar, genel bir çerçeve içerisine alınmak için pek uygun varlıklar değil. Bunun en büyük sebebi, Bitcoin gibi aşırı şeffaf ve takibi oldukça kolay olan bir ağ ile Tornado Cash ve Monero gibi ek alternatif çözümlerin aynı kefeye konulamaması.

Düzenleyiciler ise bu yüzden yaşanan olaylar sonrası yasaklar getirme üzerine bir politika güdüyor. Tornado Cash bunun en büyük örneği konumunda.

ABD Temsilciler Meclisi ise bu konuyu daha da uzatmak istemeyen düzenleyiciler arasında yer alıyor. 

Politico tarafından paylaşılan detaylara göre, ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, kripto denetimini ve düzenleme çalışmalarına öncelik  vermek istiyor. Bunun için de üyelerden bir komite kurma teklifi geldi.

Politico’ya konuşan Finansal Hizmetler Başkanı Patrick McHenry, Finansal Hizmetler Komitesinin günden güne daha karmaşık bir kripto endüstrisine odaklanmasını gerektiğini düşündüğünü, bu yüzden bir komite fikri sunduğunu belirtti.

Son olarak ABD’nin 2023’de birçok düzenleyicisinin kripto konusunda kritik adımlar atmayı planladığını belirtmekte de fayda var.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Temsilciler Meclisi’nden bir kripto adımı daha
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!