ABD Kongresi’nde nefesler kriptonun geleceği için tutulacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen Kongre devam ederken, yeni gelişen finans endüstrisinin lehi ve aleyhindeki savaş hatları çiziliyor.

Blockchain Derneği’nin 100’den fazla kripto endüstrisi savunucusunun, koruma ve yenilik arasında doğru dengeyi sağlamaya yardımcı olmak için mücadele ettiğini bildiriyor.

118. ABD Kongresi, 3 Ocak’ta Washington D.C.’de toplandı. Başkan Joe Biden’ın birinci döneminin son iki yılında, 3 Ocak 2025’e kadar devam etmesi planlanıyor.

Kripto endüstrisi, en büyüğü Kasım ayı başlarında FTX’in çöküşü olan geçen yılki birkaç yüksek profilli erimenin ardından şu anda hedefte.

Blockchain Derneği hükümet ilişkileri direktörü Ron Hammond, 3 Ocak’ta bir Twitter ileti dizisinde Kongre’nin yeniden başladığı gün karşılaştığı zorlukları ve fırsatları vurguladı.

1) This week in Congress and crypto: The first day of the 118th Congress has arrived! It is no secret, the crypto industry is in the crosshairs of Congress after the FTX fallout. This Congress presents challenges and opportunities though so here is the latest from the ground…

— Ron Hammond (@RonwHammond) January 3, 2023

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, siyasi bir bağış sevgilisinden Capitol Hill’deki 1 numaralı halk düşmanına gitti. Hammond ekledi:

“The problem for many in DC is that they equate FTX with the entire crypto industry.”

Erime, “on yılda bir yasama” başlatabilir ve Lummis-Gillibrand tasarısı gibi katı düzenleyici çerçeve sunumları zaten var. Yasa tasarısı, ajans yetki alanını, stablecoin düzenlemelerini, bankacılık, kripto vergilerini ve kurumlar arası koordinasyonu ele alıyor.

Hammond, Kongre’nin ilk birkaç ayının FTX’e odaklanacağını, ancak stabilcoin düzenlemesinin de bir öncelik olacağını söyledi.

“Smaller bills like stablecoins and spot market regulation have a chance of moving this year, but will likely need to wait till the dust settles on FTX both in the courts and the congressional hearings.”

Savaş hatları, House Finansal Hizmetler’in kripto yanlısı Başkanı Patrick McHenry ile geçen ay kripto yasağı önererek aşırı önlem alan Senato Bankacılık’ın kripto karşıtı Başkanı Sherrod Brown arasında bölünecek.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) düzenlemeleri denetlemesini savunan Tarım Komitelerinden kriptoyu düzenlemeye yönelik öneriler de var.

Hammond ayrıca, Kongre’nin bu yıl, geçen yıl yaptırım eylemleri nedeniyle artan ilgi gören, NFT’ler, merkeziyetsiz özerk kuruluşlar (DAO’lar) ve merkeziyetsiz finans (DeFi) gibi yeni konuları ele alacağını söyledi.

Artı olarak, kriptonun “DC’de güçlü bir bankaya sahip olduğu ve savunuculuk, lobicilik ve politika cephesinde diğer sektörlerden yetenekleri kaçırmaya devam ettiği” sonucuna vardı.

Önceden CoinCenter, Coinbase, Blockchain Association ve diğer birkaç gruptan bir düzineden az insanı olan bir grubun “şimdi 100’den fazla politika uzmanından oluşan bir ağ haline geldiğini” ve bunun iyimserlik için bir neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Related: Four legislative predictions for crypto in 2023

4 Ocak’ta, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da 2023 için “ihtiyatlı bir şekilde iyimser” olduğunu söyledi. Hiçbir yasa tasarısının mükemmel olmadığını ve herhangi birinin peşinden koşmanın, düzenleyici bir çerçeve geliştirmede kongre ilerlemesini engellememesi gerektiğini ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Kongresi’nde nefesler kriptonun geleceği için tutulacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!