Hong Kong kripto vadeli işlemleri ETF’leri 70 milyon doları aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CSOP Asset Management’in yönettiği kripto vadeli işlem borsa yatırım fonları (ETF’ler), 16 Aralık’ta Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmeden önce 73,6 milyon dolarlık yatırım topladı.

ETF sağlayıcısı yaptığı duyuruda CSOP Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’sinin 53,8 milyon dolar topladığını, CSOP Ether Vadeli İşlemler ETF’nin ise ilk yatırımlarda 19,7 milyon dolar topladığını açıkladı. Her iki ETF de varlık fiyatlarını takip etmek için Chicago Mercantile Exchange’de listelenen Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) vadeli işlemlerine yatırım yapmayı yönetecek.

CME Group’taki yönetici Tim McCourt’a göre, ETF’lerin listelenmesi, Bitcoin ve Ether’e maruz kalmak için artan müşteri talebininin bir göstergesi. McCourt ayrıca fonların getirilmesinin kurumsal ve bireysel yatırımcılar için yeni fırsatlar yaratabileceğini de kaydetti.

CSOP’taki yönetici Yi Wang ise Reuters ile yaptığı bir röportajda ETF alım satımının, düzenlemeye tabi olmayan platformlarda token alım satımıyla karşılaştırıldığında daha fazla güvenceye sahip olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“ETF’ler; fiziksel Bitcoin’e yatırım yapmaması ve düzenlenmiş ABD ve Hong Kong borsalarında işlem görmesi nedeniyle yatırımcılar için düzenlenmemiş platformlarda işlem gören tokenlere kıyasla daha fazla düzenleyici koruma bulunuyor.”

Yönetici ayrıca bazı kripto platformlarını etkileyen likidite sorunlarına rağmen iki kripto vadeli ETF ile ilgili gelişmelerin, sanal varlıkların geliştirilmesi söz konusu olduğunda Hong Kong’un hala açık fikirli olduğunu gösterdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir: FTX’in çöküşüne rağmen kurumsal yatırımcıların gözü hala kriptolarda

Hong Kong düzenleyici Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), 31 Ekim’de Bitcoin ve Ether vadeli işlemlerine bağlı ETF’lerin listelenmesine izin vereceğini duyurmuştu. SFC ayrıca bir genelgede, ETF sağlayıcıları için iyi bir sicile ve ETF’leri yönetmede üç yıllık deneyime sahip olmanın da dahil olduğu bazı yönergeler belirledi.

Çin’in aksine Hong Kong ise kripto alım satımının yallaşmasını hedefliyor gibi görünüyor. Cointelegraph da 21 Ekim’de Çin’in bir şehri ve özel idari bölgesi olan Hong Kong’un, kripto düzenleme yaklaşımını Çin’in anakarasındaki kripto yasağından ayırma niyetinde olduğunu bildirmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hong Kong kripto vadeli işlemleri ETF’leri 70 milyon doları aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!