Magic Eden, NFT Royalty Uygulama Aracını Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Magic Eden, onu kullanmayı seçen tüm yeni dijital koleksiyonlarda telif haklarını uygulayacak bir protokol başlattı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Magic Eden, Telif Haklarını Uygulamaya Başladı

Yakın zamanda duyurulan Açık Yaratıcı Protokolü (OCP), Solana’nın SPL yönetimli token standardı üzerine kurulan açık kaynaklı bir araçtır. Yeni koleksiyonlar başlatan içerik oluşturuculara telif haklarını koruma seçeneği sunacaktır. Magic Eden, iki Aralık’ta standardı benimseyen tüm koleksiyonlarda telif ücretini uygulamaya başladı.

Açık Yaratıcı Protokolü, bir yaratıcının varlıkları ikincil piyasalarda alınıp satıldığında telif ücretlerinin ödenmesini sağlayacaktır. İçerik oluşturucular ayrıca telif ücreti uygulamayan pazar yerlerini yasaklama seçeneğine de sahip olacaktır.

Yakmalar ve Yeniden Basımlar

Platform Twitter’da yayınlanan bir ileti dizisinde, “telif haklarına saygılı bir dünya” için zorlama arzusunu yineledi. Başlığa göre araç merkezden dağıtılacak, böylece herhangi bir tarafın kodunu değiştirmesi imkânsız hale gelecek.

Magic Eden, OCP aracını geriye dönük olarak mevcut koleksiyonlara uygulayamayacağını da belirtti. Bunun yerine 1,6 milyar dolarlık başlangıç, geliştiricileri NFT’lerin kurtarılamayan bir cüzdan adresine gönderildiği ve ardından koleksiyon tarafından yeniden verildiği “yakma ve yeniden basma” işlemleri yapmaya çağırdı.

İçerik oluşturucu telif ücretleri, genellikle satıcı tarafından NFT işlemlerinde ödenen ücretlerdir. Genellikle satış fiyatının %5 ila %10’u arasında belirlenmektedir. Bununla birlikte fonlar, NFT projesinin yaratıcıları tarafından kontrol edilen bir dijital cüzdana gider. Bu ücretler, yüksek ikincil işlem hacmine sahip NFT projeleri için kazançlı bir gelir akışı olabilmektedir.

Magic Eden, Azalan Pazar Payına Yanıt Veriyor

NFT alanında, bu telif hakları, özellikle önemli bir paya sahip neredeyse tüm pazar yerlerinin yatırımcıların ücretleri ödemesini zorunlu kılmadığı Solana’da tehdit altındadır. Magic Eden’in CEO’su ve kurucu ortağı Jack Lu, yeni gelişme hakkında şu yorumu yaptı:

“Solana topluluğu, NFT telif haklarına çözüm bulmayı bekliyor. İçerik oluşturuculara yönelik çözümleri zamanında belirlemek için birden fazla ekosistem ortağıyla aktif görüşmeler yapıyoruz. Open Creator Protocol ile amacımız, daha fazla çözüm için ekosistem ortaklarıyla koordinasyonu sürdürürken yeni koleksiyonlar başlatan içerik oluşturucuların telif ücretlerini anında desteklemektir.”

Ekim ortasına kadar Magic Eden, içerik oluşturucu tarafından belirlenen telif ücretlerini onayladı. Bununla birlikte rekabet halindeki NFT pazar yerlerinin bir dalgası, telif ücretlerini reddetmeye veya bunları yatırımcılar için isteğe bağlı hale getirmeye başladı. Bu da yatırımcılar tarafından daha fazla paranın alıkonulmasına yol açtı. Magic Eden, “ekosistem üzerindeki ciddi etkileri” gerekçe göstererek, düşen pazar payına yanıt olarak isteğe bağlı bir telif modeline geçti. Yeni model, içerik oluşturucular için ipucu gibi, telif haklarını müşteriler için isteğe bağlı hale getirdi.

Uygulama Aracı Ek Özellikler İçerecek

Telif hakkı korumasına ek olarak OCP, özelleştirilebilen token aktarılabilirliği ve dinamik telif ücretlerini içerecektir. Magic Eden’e göre dinamik telif hakkı özelliği, bir NFT’nin satış fiyatı ile ödenen telif hakkı miktarı arasında doğrusal bir fiyat eğrisi ilişkisi belirleyerek, tahsil edilebilen bir NFT için daha yüksek fiyat ödeyen alıcılar için telif ücretlerinin nominal değerini potansiyel olarak düşürecektir.

Öte yandan Magic Eden, OCP’nin özelleştirilebilir aktarılabilirlik özelliğinin, koleksiyonun tokenlerinin basım kapanmadan önce ticarete kapalı kalması veya ticaretin zamana, toplam ticaret sayısına, meta veri metnine göre sınırlandırılması gibi bir dizi kullanım durumunu içereceğini söyledi. Magic Eden, bu özelliklerin yaratıcılara koleksiyonlarının ticaret kurallarını oyunlaştırmanın eğlenceli yollarını sağlayabileceğine inanıyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Magic Eden, NFT Royalty Uygulama Aracını Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!