Çinli mahkeme NFT’lerin sanal mülk sayılacağını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Hangzhou şehrinde bir mahkeme, NFT koleksiyonlarının yasalar kapsamında korunması gereken online sanal mülkler olduğuna hükmetti.

Hangzhou İnternet Mahkemesi tarafından 29 Kasım’da yayınlanan ve kripto blogger Wu Blockchain tarafından 5 Aralık’ta paylaşılan makalede, 2021 yılında kripto para yasaklarını sıkılaştırmaya çalışan ve NFT’leri yasal olarak gri alanda bırakan ülkede NFT’ler lehine bir dil kullanılıyor.

Çevrilen makale, NFT’lerin “mülkiyet haklarının değer, nadirlik, kontrol edilebilirlik ve alınıp satılabilirlik gibi nesnel özelliklere sahip olduğunu ve ülke yasalarınca korunması gereken ağ sanal mülkiyetine ait olduğunu belirtiyor.

Mahkeme, dava için NFT dijital koleksiyonların yasal özelliklerinin doğrulanmasının gerekli olduğuna karar verirken, Çin yasalarının şu an da bu özellikleri netliğe kavuşturmadığını da kabul etti.

Kararın çıktığı dava, bir kullanıcının ismi açıklanmayan bir teknoloji platformunu “anlık NFT satışını” tamamlamayı reddetmeleri ve siparişi iptal etmeleri nedeniyle şikayet etmesiyle açıldı. Platform ise kullanıcının kendilerindeki bilgiye uymayan bir isim ve telefon numarası sunması nedeniyle siparişi iptal ettiğini savundu.

Mahkeme, “NFT’ler içerik üreticisinin orijinal sanat anlamını yoğunlaştırıyor ve ilgili fikri mülkiyet haklarıyla ilişkili bir değerleri var” diye açıkladı. Mahkeme ayrıca NFT’lerin “düğümler arasındaki güven ve mutabakat mekanizmasına dayanan blockchain’de oluşturulmuş eşsiz dijital varlıklar” olduğunu ekledi.

Bu nedenle mahkeme, NFT dijital koleksiyonlarının sanal mülkiyet kategorisinde olduğuna ve davaya konu işlemlerin “internet yoluyla dijital ürün satışı” teşkil ettiğine kanaat getirdi. Dolayısıyla bu işlemin e-ticaret işlemi olarak görülmesi ve e-ticaret yasalarınca düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çinli mahkeme NFT’lerin sanal mülk sayılacağını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!