Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 28 Kasım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca yaklaşık 16.000 – 18.000 dolar arasındaki seviyelerde oynamalar yaptı. 28 Kasım Pazartesi günü haftaya yaklaşık 16.500 dolar seviyesiyle giriş yapan Bitcoin, aynı gün içinde ardından yaklaşık 16 bin dolarlık haftanın en düşük seviyelerini kaydettikten sonra ilerleyen günlerde hafif bir yukarı yönlü performans sergiledi. Daha geniş bir pencereden bakıldığında ise BTC fiyatındaki genel düşüş trendinin, Bitcoin milyonerlerinin sayısında ciddi bir azalmaya yol açtığına dair haberler gündeme geldi. Popüler kripto para birimi, bu haberlerin ortasında 30 Kasım Çarşamba günü 17 bin dolar seviyesine ulaştı ve yazının yazıldığı ana kadar bu seviyenin etrafındaki dar bir aralıkta seyretmeye devam ediyor. Hafta içini yaklaşık 17 bin dolarla kapatan en büyük kripto para, yazının yazıldığı esnada borsalarda 16.941 dolardan işlem görüyor.

CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı esnada kripto para piyasasının toplam değeri yaklaşık 851,04 milyon dolar, Bitcoin’in piyasa hakimiyet oranı da yüzde 38,3 olarak hesaplandı.

Haftayı yaklaşık 1.000 dolar ile 1.300 dolar seviyeleri arasında geçiren Ethereum (ETH)’nin piyasaya hakimiyet oranı ise yüzde 18,1.

İşte 28 Kasım Pazartesi ile 4 Aralık Pazar tarihleri arasında kripto para dünyasında öne çıkan haberlerin kısa özetleri:

Elon Musk Twitter 2.0 planlarını açıkladı, Dogecoin (DOGE) yüzde 20 arttı!

Twitter’ın yeni CEO’su, 27 Kasım’da 119,2 milyon takipçili Twitter hesabı üzerinden sosyal medya platformuna ilişkin planlarını açıkladı. Milyarder girişimci Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’a ödemeleri entegre etmeyi planladığını doğruladı. Musk’ın desteklediği şaka temalı kripto para Dogecoin (DOGE) ise kısa süreliğine yüzde 20 değer kazandı.

BlockFi iflas başvurusunda bulundu

BlockFi, 28 Kasım’da Bölüm 11 için iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi’ndeki başvuru, şirketi ve sekiz yan kuruluşunu kapsıyor.

Binance, SEBC’yi satın aldı: Japonya pazarına giriyo

Popüler kripto para borsası Binance, Japonya merkezli kripto borsası servis sağlayıcısı Sakura Exchange BitCoin (SEBC)’nin yüzde 100’ünü satın aldı. Platform, bu satın almayla birlikte Japonya pazarına adım atmış oldu.

Crypto.com, Türk lirası için borsa cüzdanını duyurdu

Crypto.com, 30 Kasım’da Cointelegraph Türkiye ile paylaşılan basın bülteniyle yeni TRY cüzdanını duyurdu. Borsa kullanıcıları, yeni cüzdan ile artık uygulama üzerinden bankalar ve borsa arasında 7/24 Türk lirası yatırıp çekebilecek. Kripto borsası, bu sayede yatırımcıların TL kullanarak 250’den fazla kripto paranın alım satımını yapabileceğini belirtti.

Telegram CEO’su Pavel Durov, merkeziyetsiz araçlar için müjde verdi!

Çevrimiçi iletişim platformu Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, 30 Kasım’da telegram’da canlı yayında yaptığı bir duyuruda, platformda gözetimsiz cüzdanlar ve merkeziyetsiz borsaların da dahil olduğu bir dizi merkeziyetsiz araç başlatmaya hazırlandıklarını söyledi. Durov, söz konusu girişimlerinin, FTX’te meydana gelen çöküşe karşı bir aksiyon almak amacıyla yapıldığını belirtti.

Ankr Protokolü milyarlarca dolarlık siber saldırıya uğradı!

BNB Chain merkezli DeFi Ankr Protokolü, 1 Kasım’da milyonlarca dolarlık bir siber saldırıya uğradığını doğruladı. Ankr, saldırı gerçekleştikten neredeyse bir saat sonra Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Ankr, aBNB’de bir siber saldırı gerçekleştiğini ve alım satımlarını derhal durdurmaları için bu varlığı destekleyen borsalarla görüştüklerini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan kripto para haberleri | 28 Kasım
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!