Web3 Ve Gizlilik Tokenleri 2023’te Suçluların Hedefleri Olacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaspersky, siber suçluların gözlerini giderek daha fazla Web3 ve gizlilik tokenlerine diktiklerini duyurdu. Bu, şirketin 2023 tahminlerinde yer alıyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Monero Yükseliyor mu?

Monero gibi gizlilik tokenleri, web3 projelerinin güvenliğini ihlal etmekle ilgilenen siber suçluları çekmeye devam etti. Yayın, kötü niyetlilerin web3 projelerini hedef alacağı için bu eğilimlerin önümüzdeki aylarda artacağını sözlerine ekledi. Ayrıca Kaspersky tarafından yapılan açıklamada, fidye yazılımı saldırılarında şu anda tercih edilen kripto para birimi olan Bitcoin yerine fidye alma aracı olarak Monero gibi gizlilik tokenlerinin tercih edileceği belirtildi.

2021’de DeFi protokolleri ve NFT’ler gibi web3 tabanlı kavramlar popüler hale geldi. Ayrıca kötü niyetli oyuncuları kripto dünyasının bu bölümüne çekti. Rapor segmentin siber hırsızlık ve dolandırıcılığa karışan kuruluşlar için çekici bir zemin haline geldiğini söylüyor.

Web3, Oyun Metaverse’leri ve Hedeflenen Eğlence Projeleri

Kaspersky’nin Suç Yazılımları ve Finansal Siber Tehditler belgesi, metaverse oyun projelerinin ve diğer eğlence temalı projelerin, önümüzdeki yıl kötü amaçlı etkinliklerin başlıca hedefleri olacağını belirtti. Siber suçluların çoğunlukla trendleri anladığını ve meşru yatırımcıların modaya uygun konseptlere fon yatırmak için cezbedildikleri için onları takip ettiğini açıkça ortaya koydu. Rapor ayrıca “kripto para birimlerinin artan popülaritesi ile kripto dolandırıcılığının sayısının da arttığını” belirtti.

Rapor, sahte projelerin ve hileli ICO’ların o zamandan beri tomurcuklanan alanın bir parçası haline gelmesine rağmen, bu eğilimin 2023’te artacağını söyledi. Ancak hileli akıllı sözleşmeler gibi daha incelikli dolandırıcılıklar da yaygın olacak. Milyarlarca dolarlık kilitli toplam değer (TVL), potansiyel olarak büyük ödüller nedeniyle kötü oyuncuları riske atmaya ikna ettiğinden, DeFi alanı da suçlular tarafından hedef alınacak. Önümüzdeki yıl sahte NFT projelerine ilişkin bir uyarı da yer aldı.

Akıllı sözleşme kodlarındaki kusurlar, geçmişte milyonlarca doları bulan kayıplara neden olmuştur. Rapor, bilgisayar korsanlarının web3 alanındaki yatırımcıların varlıklarını çalmak için zayıf kodlanmış akıllı sözleşmelerden ve kusurlardan giderek daha fazla yararlanacağını belirtti. Olumlu tarafı siber güvenlik şirketi, akıllı sözleşme denetimlerinin popülaritesinin artmasının nedeninin bu tehdit olduğunu söyledi. Buna rağmen, son kullanıcı kusurlarının güvenlik zinciri içinde hala zayıf noktalar olduğunun altını çizdi. Bu, dolandırıcılara manevra yapmak için yeterli alan sağlar.

Kripto Kullanıcıları Bazı Dolandırıcılık Türleri Hakkında Daha Bilgili

Rapor, insanların sözde bir ünlü cüzdan adresine ilk önce bazı kripto para birimleri gönderenlerin fonlarını ikiye katlamayı vaat edenler gibi yaygın kripto dolandırıcılıkları konusunda daha akıllı hale geldiğini söyledi. Bununla birlikte, pompala ve boşalt şemaları da dahil olmak üzere diğer dolandırıcılık türleri hala yaygındır.

Rapor, Bitcoin’in artık fidye yazılımı saldırıları için tercih edilen kripto para birimi olmadığını söyledi. Bunun nedeninin, siber dolandırıcıların artık tokenin izini sürmenin kolaylaştığının farkında olmaları olduğu belirtildi. Dash, Zcash ve Monero gibi tokenlerin suçlular tarafından tercih edilen gizlilik paraları olduğunu belirtti. Bu blok zincirleri, işlemleri ve cüzdan adreslerini gizleyen mekanizmalara sahiptir. Bu da yetkililerin ve blok zinciri adli tıp uzmanlarının izlemesini giderek daha zor hale getirir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Web3 Ve Gizlilik Tokenleri 2023’te Suçluların Hedefleri Olacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!