Mt. Gox hackiyle ilişkili 10.000 Bitcoin taşındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kapatılan kripto para borsası BTC-e’ye ait bir kripto para cüzdanı, değeri 165 milyon dolardan fazla olan 10.000 Bitcoin’i (BTC) 23 Kasım’da çeşitli borsalara, kişisel cüzdanlara ve diğer kaynaklara aktardı.

Chainalysis tarafından 23 Kasım’da yayınlanan rapora göre, söz konusu çekim işlemi BTC-e tarafından Nisan 2018’den beri yapılan en büyük çekimi temsil ediyor. Hem BTC-e hem de borsanın ardılı olduğu düşünülen WEX, Rusya merkezli elektronik ödeme hizmeti Webmoney’ye 26 Ekim’de küçük miktarda BTC’ler gönderdi. BTC-e, 11 Kasım’da ise test ödemesi yaptıktan sonra 21 Kasım’da 100 BTC daha gönderdi.

BTC-e ve WEX cüzdanlarına ait BTC hareketleri. Görsel: Chainalysis

Gönderilen toplam miktardan 9.950 BTC’nin hala şahsi cüzdanlarda tutulduğu, kalan miktar ise aracılar yoluyla taşınarak, iki büyük borsaya ait dört adrese yatırıldı.

Blockchain analiz şirketi Cryptoquant’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ki Young Ju, fonların yüzde 0,6’sının borsalara gönderildiğini ve satış baskısı likiditesini temsil edebileceğini doğruladı.

Young Ju, transfere ait görselleri paylaşarak, aktarılan BTC’lerin yedi yıldır cüzdanda beklediğine dikkat çekti.

7-year-old 10,000 $BTC moved today.

No surprise, it’s from criminals, like most of the old Bitcoins. It’s the BTC-e exchange wallet related to the 2014 Mt. Gox hack.

They sent 65 BTC to @hitbtc a few hours ago, so it’s not a gov auction or something.https://t.co/6LnCxFAJfX https://t.co/YdPrvJafxY pic.twitter.com/Sp2higUqbq

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) November 24, 2022

Young Ju, ayrıca kripto para borsası HitBTC’ye 65 BTC gönderildiğini söyleyerek, borsaya hesabı dondurma çağrısı yaptı.

Mt. Gox, bir zamanlar Bitcoin işlemlerinin yüzde 70’ten fazlasının yapıldı, Tokyo merkezli bir kripto para borsasıydı. Borsa, 2014’te hacklenmesinden kısa süre sonra iflas başvurusu yapmıştı.

Sunucuları ABD’de bulunan BTC-e’nin internet sitesi ise 2017’de FBI tarafından kapatıldı ve borsa fonlarına el koyuldu. Borsanın Mt. Gox hackinden çalınanlar dahil birçok varlığı akladığı iddia ediliyordu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mt. Gox hackiyle ilişkili 10.000 Bitcoin taşındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!