FTX hacki varlıkları korumaya çalışmakla doğru yaptığımızı gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB), FTX’in dijital varlıklarını hackleme yönünde devam eden girişimlerin, 12 Kasım’da borsanın kontrolünü ele alarak doğru bir karar verdiklerini ortaya koyduğunu söyledi.

SCB, 23 Kasım’da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada FTX’in sistemlerinin ele geçirilmesi ve yeni hack girişimlerine şahit olunmasının, komisyonun bu dijital varlıkların güvenliğini sağlamak için hızla harekete geçmesinin mantığını artırdığını belirtti.

Kripto topluluğu, FTX’in iflas başvurusu yaptığı 11 Kasım’da FTX ile ilişkili cüzdanlardan 266,3 milyon dolar değerinde çıkış yapıldığını tespit etti. Cüzdanlardan çıkan değer 12 Kasım’a kadar 650 milyon doları geçti.

Blockchain analistleri, 477 milyon doların çalındığından şüphelenirken, kalanın ise FTX tarafından güvenli depolamaya kaldırıldığını düşünüyor.

Komisyon, son açıklamasında FTX Digital Markets’ın (FDM) iş yapma iznini lisansını askıya alarak iptal ettiğini, yöneticilerin yetkilerinin de ellerinden alındığını duyurdu. Komisyona göre, bunlar yine de FDM müşterilerini ve alacaklılarını korumada yeterli olmuyor.

SCB, dijital varlıkların yapısı ve hack veya ele geçirmeyle ilişkili risklerden dolayı, Bahamalar Anayasa Mahkemesi’nden FTX’e ait tüm dijital varlıkların komisyona aktarılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Bu açıklama, Bahamalarlı düzenleyicinin eylemlerinin FTX hackerıyla ilişkili olmadığı düşüncesini güçlendiriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX hacki varlıkları korumaya çalışmakla doğru yaptığımızı gösterdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!