Borsalardan aylık rekor Bitcoin çıkışı 179 bine yükseldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verilere göre, yatırımcıların borsalardan çektikleri Bitcoin (BTC) miktarları rekora koşmaya devam ediyor. 

Zincir üstü analitik şirketi Glassnode’dan 23 Kasım’da alınan verilere göre, büyük borsalardan aylık BTC çekim miktarı 179 bine yükseldi. 

Büyük borsalar BTC’de rekor çıkışlara şahitlik etti

FTX çöküşü piyasada olumsuz etkilere yol açmaya devam ederken, borsa kullanıcıları da varlıklarını gözetimsiz cüzdanlara çekmekle meşgul. 

Cointelegraph’ın daha önce de bildirdiği gibi, FTX’te meydana gelen krizin ardından 3 milyar dolar değerinde varlık borsalardan çekildi.

Glassnode verileri 23 Kasım itibarıyla neredeyse bir ay boyunca borsalardan şimdiye kadarki en büyük BTC çıkışı yaşandığını ortaya koydu. Verilere göre borsalardan varlık çekim eğilimi ise hala devam ediyor. 

Glassnode’un “Borsalardaki Net Pozisyon Değişikliği” metriği son 30 gün içerisinde borsalardan çekilen BTC miktarını 178.683 olarak belirledi. Bu metrik, FTX de dahil olmak üzere tüm borsaları kapsıyor. 

Borsaların BTC pozisyonlarındaki net değişim grafiği. Kaynak: Glassnode

Günlük bazda bakıldığında ise borsa müşterilerinin alışkanlıkları ve aldıkları aksiyonlar oldukça volatil bir durumda. En son günlük bazda borsalardan çekilen rekor BTC miktarı 140 bin ile 9 Kasım’da gerçekleşmişti. O tarihten sonra para çekme işlemleri bir nebze de olsa azaldı. Yerel olarak 19 BTC çıkışı ise 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. 

Ne var ki o zamandan bu yana, trend yeniden tersine döndü ve Glassnode verilerine göre 23 Kasım’da toplam 86 bin BTC’den fazla çıkış gerçekleşti. 

Borsaların tablosunda toplam BTC transfer hacmi. Kaynak: Glassnode

MT. Gox hackinde çalınan BTC’ler HitBTC’ye aktarıldı

Bir başka zincir üstü analitik şirketi olan CryptoQuant, 2014 yılında Mt. Gox’ta meydana gelen siber saldırıda çalınan BTC’lerin büyük bir kısmının hareke geçtiği konusunda uyarıda bulundu. 

İlginizi çekebilir: Borsalardan çekilen aylık BTC miktarı rekor kırdı

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre, Mt. Gox’tan çalınan varlıklardan 65 BTC kripto para borsası HitBTC’ye transfer edildi. 

Ju, resmi Twitter hesabından bir gönderi paylaştı şu açıklamalarda bulundu: “7 yıl sonra bugün 10 bin BTC harekete geçti. Harekete geçen 10 bin BTC’nin hepsi MT. Gox’ın uğradığı siber saldırı sonucu çalınan varlıklar. Suçlular 65 adet BTC’yi saatler önce HitBTC borsasına transfer etti.” 

Ju, ayrıca HitBTC’yi söz konusu varlıkları dondurmaya davet etti. 

Borsalara Bitcoin girşleri (BTC en son 7 yıl önce hareket etti). Source: CryptoQuant

Chainalysis, 23 Kasım’da yayınladığı bir raporda çeşitli borsaların özel cüzdan ve diğerlerinin yanı sıra BTC-e’deki Bitcoin’leri aldığı belirtildi. 

Cointelegraph’ın da belirttiği üzere, geçtiğimiz eylül ayındaki eski kriptoların harekete geçmesi piyasada panik havası yarattı. 

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve ‘Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Borsalardan aylık rekor Bitcoin çıkışı 179 bine yükseldi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!