Aave’deki likidite krizi girişiminin başarısız olmasının ardından yönetişim teklifleri sunuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mango Markets’a saldırı düzenleyen Avraham Eisenberg, Aave üzerinde de bazı sofistike kısa pozisyon işlemi gerçekleştirerek, merkeziyetsiz finans protokolünü suistimal etmeye çalıştı. Aave’ye katkıda bulunan kullanıcılar, girişimin ertesi günü olan 23 Kasım’da sorunu çözmek için bir dizi teklif sundu. Protokolün mühendislik geliştiricisi Llama ve financal modelleme platformu Gauntlet, şöyle bir açıklama yaptı:

“0x57e04786e231af3343562c062e0d058f25dace9e adlı kullanıcı [Eisenberg ile ilişkili cüzdan], geçtiğimiz hafta boyunca CRV [Curve] için USDC’yi teminat olarak kullanarak kısa pozisyon açtı. Kullanıcı, bir noktada 92 milyon birim CRV için kısa pozisyon açmıştı (güncel kur ile yaklaşık 60 milyon dolar). Aave’de CRV için kısa pozisyon açma girişimi başarısız oldu ve kullanıcı likide edildikten sonra 10 milyon dolar kaybetti.”

Llama, kullanıcının muhtemelen fiyat kaymasından dolayı 1,6 milyon dolar şüpheli borç ile likide edildiğini açıkladı. “Bu artık borç yalnızca CRV piyasasıyla sınırlı. Bu değer, Aave’nin toplam borcuna kıyasla küçük bir miktar olsa ve Aave’nin Güvenlik Modülü sınırları dahilinde olsa da, CRV piyasasında bütünlük sağlamak için sistemin sermayesini yeniden yapılandırmak en iyisi olacaktır.”

Llama’nın teklifi, şüpheli borç için Gauntlet’in ödenemeyen borçlar fonuna ve Aave’nin hazinesi olan Aave Treasury’ye başvurmayı öneriyor. Gauntlet tarafından sunulan bir başka teklifte ise Aave v2’de Curve DAO Token (CRV) dahil bazı token piyasalarının geçici olarak dondurulması öneriliyor.

Eisenber, Aave’de likiditesi az olan CRV için büyük bir kısa pozisyon açarak ve akıllı sözleşmeleri yüksek fiyat kaymasından dolayı pozisyonları geri satın almaya zorlayarak, platformda likidite krizi başlatmaya çalışmıştı. Fakat fiyat kayması beklenenden çok daha düşük oldu ve Eisenberg’in planı başarısız olarak likide edildi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aave’deki likidite krizi girişiminin başarısız olmasının ardından yönetişim teklifleri sunuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!