Yeni FTX CEO’su John Ray’in İflas Davasıyla İlgili Açıklaması, Tam Anlamıyla Bir Felaketi Anlatıyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

FTX’in yeni CEO’su John Ray’in iflas beyannamesi, kariyerinde kurumsal kontrollerde “böylesine tam bir başarısızlık” görmediğini söyledi.

FTX’in bu hafta gözden düşmesi, şirketin 11 Kasım’da Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulunmasıyla sonuçlandı. Dosyalama, şemsiye altındaki 130 şirketin tamamını ve ticaret şirketi Alameda’yı içeriyor.

Haberi açıklayan Sam Bankman-Fried, CEO görevinden istifa etti. 2007’deki muhasebe skandalının ardından Enron’u yöneten John Ray, SBF’nin istifasının ardından görevi devraldı.

İflas hakkında yorum yapan Ray, Bölüm 11’in dosyalanmasının rahatlama sağlayacağını ve tüm paydaşlar için geri kazanımları en üst düzeye çıkarmak için durumun kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine izin vereceğini söyledi.

Bölüm 11 dosyalamaları, bir şirketin ticarete devam etmesini sağlar ve genellikle iş yeniden yapılandırma durumlarında uygulanır.

‘Tam Bir Başarısızlık’

Ray, Bölüm 11 Dilekçelerini ve İlk Gün Dilekçelerini 17 Kasım’da Delaware İflas Mahkemesine sundu.

FTX’in kitaplarını inceleyen Ray, ” kurumsal kontrollerde böylesine tam bir başarısızlık ve güvenilir mali bilgilerin bu kadar eksiksiz yokluğuna ” hiç rastlamadığını söyleyerek önceki şirket yönetimini azarladı.

Özellikle, tehlikeye atılmış sistem bütünlüğüne, yurtdışındaki hatalı düzenleyici gözetime ve kontrolün çok küçük bir grubun elinde yoğunlaşmasına dikkat çekti, bunların tümü deneyimsizdi ve FTX ölçeğinde bir operasyonu yürütmekten acizdi.

ray dedi ki:

“FTX Group, nakit parasının merkezi kontrolünü elinde tutmadı. Nakit yönetimi prosedürlerindeki başarısızlıklar, banka hesaplarının ve hesap imza sahiplerinin doğru bir listesinin bulunmamasının yanı sıra dünya çapındaki banka ortaklarının kredi değerliliğine yeterince dikkat edilmemesini içeriyordu. Benim yönlendirmem altında, Borçlular uygun kontroller ve raporlama mekanizmaları ile merkezi bir nakit yönetim sistemi kuruyorlar.”

Sonrası

İflas sürecini yönetmek için işletmeler dört gruba veya silolara ayrıldı. Ray, her bir Silo için 30 Eylül 2022 itibarıyla denetlenmemiş bir bilanço ekledi. Özet aşağıdaki gibidir:

West Realm Shires Inc. Silo (WRS), diğer kuruluşların yanı sıra FTX US, LedgerX, FTX US Derivatives, FTX US Capital Markets ve Embed Clearing’i içerir.

Bilanço, 929.2 milyon $’ı Dönen Varlıklarla ilgili olmak üzere, Toplam Varlıklarda 1.36 milyar $ gösterdi. Toplam Yükümlülükler, 235,9 milyon $ Kısa Vadeli Yükümlülükler ile birlikte 316 milyon $’dır.

FTX
FTX

Alameda Silo, kantitatif ticaret fonlarında uzmanlaşmış kuruluşları ifade eder; Delaware, Kore, Japonya, Britanya Virjin Adaları, Antigua, Hong Kong, Singapur, Seyşeller, Cayman Adaları, Bahamalar, Avustralya, Panama, Türkiye ve Nijerya merkezli Alameda Research LLC ve borçluları içerir.

Bilanço, 13.2 milyar $’ı Dönen Varlıklar olmak üzere, Toplam Varlıklarda 13.5 milyar $ gösterdi. Toplam Yükümlülükler, tamamı cari olan 5.09 milyar $’dır.

FTX
FTX

Girişimler Silo şirketleri, diğer kuruluşların yanı sıra Clifton Bay Investments, LLC, Clifton Bay Investments Ltd., FTX V entures Ltd. ve Island Bay Ventures Inc gibi özel yatırım kuruluşlarıyla ilgilidir .

Clifton Bay Investments LLC ve FTX Ventures Ltd’nin birleşik bilançosu, tümü mevcut olan Toplam Varlıklarda 2.014 milyar $ gösterdi. Aynı şekilde, toplam Yükümlülükler de mevcut olan 2.012 milyar $’dır.

FTX
FTX

Dotcom Silo, belirli pazaryeri lisanslarına ve kayıtlarına sahiptir ve FTX dijital ticaret platformunu ve takasını içerir.

Bilanço, 1.98 milyar $’ı Dönen Varlıklar olmak üzere, Toplam Varlıklarda 2.259 milyar $ gösterdi. Toplam Yükümlülükler 466 milyon $’dır ve 46.000 $ hariç tümü caridir.

FTX
FTX

Her durumda, dönen varlıklar toplam yükümlülükleri aşıyor. Ancak Ray, gelişinden önceki uygunsuz kurumsal kontroller nedeniyle mali tabloların hiçbirine “güvenmediğini” söyledi.

Ray, FTX Şirketler Grubu’nun nakdinin merkezi kontrolünü elinde tutamadığını, yani nakit bakiyelerini doğrulamak için banka hesapları listesi olmadığını söyledi. Benzer şekilde, nakit yönetim sistemleri veya uygun raporlama mekanizmaları kullanılmadığı için şirket kontrolleri zayıftı.

Ray, WRS Silosu için denetim firmasının Armanino LLP olduğunu söyledi ve “firmaya profesyonel olarak aşina olduğunu” belirtti. Bununla birlikte, kendisini “Metaverse genel merkezini metaverse platformu Decentraland’da resmi olarak açan ilk CPA firması” olarak lanse eden Dotcom Silo denetim firması Prager Metis’e aşina olmadığını belirtti.

Genel Müdür şunları söyledi:

“Bu denetlenmiş mali tablolarda sunulan bilgilere, özellikle de Dotcom Silosuna ilişkin önemli endişelerim var. Pratik bir mesele olarak, paydaşların veya Mahkemenin, bu Siloların mali koşullarının güvenilir bir göstergesi olarak denetlenmiş mali tablolara güvenmesinin uygun olduğuna inanmıyorum.”

FTX yeni ftx ceo’su john ray’in i̇flas davasıyla i̇lgili açıklaması, tam anlamıyla bir felaketi anlatıyor! 10

Kontrolsüz Krediler; Ev Satın Almak İçin Kullanılan Şirket Fonları

İflas başvurusu, Sam Bankman-Fried’in Alameda Research’ten 1 milyar dolarlık kişisel kredi aldığını da ortaya çıkardı .

Ayrıca Alameda, FTX mühendislik direktörü Nishad Singh’e 543 milyon dolarlık bir kredi verdi. Firma ayrıca FTX’in eş CEO’su Ryan Salame’e 55 milyon dolarlık kredi verdi.

Kurumsal süreci açıkça hiçe sayan Ray, şunları iddia etti:

“FTX Group’un kurumsal fonları, çalışanlar ve danışmanlar için ev ve diğer kişisel eşyaları satın almak için kullanıldı.”

Mülkler Bahamalar’da bulunuyordu ve yeni CEO, satın almaların kredi olarak tanımlanabilmesi için “hiçbir belgenin” bulunmadığını belirtti. Aynı zamanda gayrimenkul, çalışanların ve danışmanların şahsi adlarına tescil edilmiştir.

Dijital Varlıklar ve Diğer Yatırımlar Nerede?

Şaşırtıcı bir şekilde Ray, muhasebe ve güvenliğe kaotik bir yaklaşımı daha da tasvir etti. SBF ve Kurucu Ortak Gary Wang, “FTX Group’taki ana işletmelerin dijital varlıklarına erişimi kontrol etti.” Dahili uygulamalar Ray tarafından “kabul edilemez” olarak nitelendirildi. Uygunsuz güvenlik hijyeninin dikkate değer bir örneğinde, “gizli özel anahtarlara erişmek için kök kullanıcı” olarak bir grup e-posta hesabı kullanıldı.

Yazılım, “müşteri fonlarının kötüye kullanımını gizlemek” için kullanılırken, “blok zincirindeki konumların uzlaştırılması” için düzenli bir ritim yoktu. Ray, fonların manuel müdahale olmadan tasfiye edilmesini önlemek için belirli belgelerden “Alameda’nın gizli muafiyeti” ni özellikle vurguladı.

Yeni cüzdanların hala keşfedildiği iddia ediliyor. Böyle bir soğuk cüzdan kabaca 740 milyon dolar içeriyor, ancak FTX şirketler grubu fonların kaynağından henüz emin değil. Ayrıca, fonların FTX Grubu içindeki birden çok kuruluş arasında paylaştırılıp paylaştırılmayacağı da net değil.

Şu anda Ray, iflas dilekçesini verdikten sonra izinsiz olarak 372 milyon doların transfer edildiğini doğrularken, son teslim tarihinden sonra 300 milyon dolarlık FTT jetonunun da basıldığını doğruladı. Ayrıca FTX şirketleri, SBF ve eski liderlik ekibinin henüz açıklamadığı başka kripto cüzdanları olduğuna inanıyor.

Adli analistler, kayıp fonları aramak ve kripto varlıklarını bağlamak için işlemleri izlemeye çalışmak için görevlendirildi. Ray, analistlerin “şirket mülkünün çok önemli transferleri olabilecek şeyleri keşfedebilecekleri” yorumunu yaptı. Mahkeme yardımından sorunu çözmek için potansiyel bir yön olarak bahsedildi.

Ray, soruşturmanın mevcut durumunu özetledi.

“Bugüne kadar elde edilen bilgilere dayanarak benim görüşüme göre, bazı üst düzey yöneticileri de dahil olmak üzere FTX Group çalışanlarının çoğu,dijital varlıkların eksikliklerinin veya potansiyel olarak birbirine karışmasının farkında değildi.”

Yeni CEO, FTX ve SBF’nin iddia edilen eylemlerinin başarısızlığından “mevcut ve eski çalışanların” “en çok zarar gören” kişiler olabileceğine inanıyor.

Şaşırtıcı bir şekilde Ray, Alameda ve FTX Ventures ile ilgili önde gelen şirketlerin “yatırımlarının ve faaliyetlerinin tam defterlerini ve kayıtlarını tutmadıklarını” iddia etti. Etkilenen şirketler için kasa kayıtları aracılığıyla “aşağıdan yukarıya” bir bilanço kesinleştiriliyor.

SBF’nin kritik kararları için kayıt eksikliği, vekil CEO tarafından “en yaygın başarısızlıklardan” biri olarak tanımlandı. SBF’nin kullandığı iletişim uygulamaları mesajları “otomatik silme” şeklinde ayarlanmış ve çalışanların da aynısını yapması teşvik edilmiştir.

Görünüşe göre basit bir görevde Ray, şirketlerin artık “bir şeyler yazdığını” detaylandırdı.

İflas prosedürlerinde yer alan ekip, SEC ve CFTC’nin eski müdürlerinin yanı sıra ABD Başsavcılığı’nın Siber Suçlar Birimi üyelerini içeriyor. Ray ve ekibi, şeffaflığa ihtiyaç olduğunu öne sürdüğü için “düzinelerce düzenleyici” ile temasa geçti.

SBF’nin Mevcut Rolü

Ray, iflas sürecine dahil olan FTX şirketleri hakkında SBF’nin “onlar adına konuşmadığını” belirtme fırsatını değerlendirdi. Ayrıca SBF’nin şu anda Bahamalar’da olduğunu doğruladı ve iletişimini “düzensiz ve yanıltıcı” olarak nitelendirdi.

Kurtarma

Ray, bu nakit yönetimi başarısızlıkları nedeniyle şu anda kesin nakit pozisyonlarının bilinmediğini kaydetti. Ancak şirketler bu durumu çözmek için geri dönüş danışmanları Alvarez & Marsal ile çalışıyor.

FTX şirketler grubu tarafından bulunan herhangi bir fon, “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki finansal kurumlara yatırılacaktır.” Her fon “silosu”, Ray’in ekibinin “maliyetleri çeşitli Silolar ve Borçlular arasında dağıtabilmesi” için bölümlere ayrılacak.

Nakitin ileriye dönük olarak nasıl yönetileceğini ayrıntılarıyla açıklamak için “hemen” bir Nakit Yönetimi Önergesi sunulacaktır.

Yeni FTX CEO’su John Ray’in İflas Davasıyla İlgili Açıklaması, Tam Anlamıyla Bir Felaketi Anlatıyor!
Stablecoin Analiz: USDC, USDT ve BUSD Arzı Borsa Dışında Yükseldi, Peki Bu İyiye İşaret mi?
Chiliz Analiz: CHZ’nin Benzeri Görülmemiş Fiyat Artışının Ardındaki Sebep Ne?
Nayib Bukele, El Salvador’un Günde 1 Bitcoin Almaya Başlayacağını Söyledi!
Dogecoin (DOGE) Alıcıları İçin Bu Modelin Kırılması Bir İşaret Olabilir

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Yeni FTX CEO’su John Ray’in İflas Davasıyla İlgili Açıklaması, Tam Anlamıyla Bir Felaketi Anlatıyor! ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yeni FTX CEO’su John Ray’in İflas Davasıyla İlgili Açıklaması, Tam Anlamıyla Bir Felaketi Anlatıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!