Dubai’ye kaçmayı planlayan Sam Bankman-Fried Bahamalar’da gözetim altına alındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sorunluluk reddi: Makale, ABD ve BAE’nin delil paylaşımı, adli iş birliği ve cezai soruşturma ve kovuşturmalarda yardım konusunda bir anlaşmaya sahip olduğunu netleştirmek için güncellendi. Dubai’ye taşınmaya çalışan ABD’li kaçaklar büyük olasılıkla gözaltına alınacak ve ABD’ye geri gönderilecek. 

Konuya aşina bir kaynak Cointelegraph’a, üç FTX yöneticisinin yanı sıra Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın da Dubai’ye kaçmak için yol aradığını söyledi. Söz konusu kaçma planları ABD’nin Birleşik Arap Emirlikleri ile herhangi bir iade anlaşması olmadığı varsayılarak yapılıyordu. Ancak iki ülke arasında 24 Şubat 2022 tarihinde Müşterek Adli Yardım Anlaşması (MLAT) imzalamıştı. 

ABD ve BAE’nin kolluk kuvvetleri işbirliğini artıran ikili anlaşma imzaladı. Kaynak: Justice.gov

İsminin gizli kalmasını isteyen bir kaynak, “Şu anda Sam, Gary ve Nishad olmak üzere 3 eski FTX yöneticisi, Bahamalar’da gözetim altında. Bu durumda da oradan ayrılmaları zor olacak” ifadelerini kullandı. Aynı kaynak, Ellison’ın şu anda Hong Kong’da olduğunu ve Dubai’ye gidebileceği anlamına geldiğini belitti. 

Ne var ki topluluk üyesi Coinbureau, Dubai’ye ulaşmaya çalışan FTX üyelerinin havaalanında gözaltına alınacağını ve doğrudan ABD’ye geri gönderileceğini doğrulamak için ABD hükümetindeki kaynağına göndermede bulundu. 

Benzer bir teori, Twitter sohbet odasında Crypto Roundtable Show sunucusu Mario Nawfal’ın 16 saat süren bir tartışmada bir konuk konuşmacı, güvenilir kaynakların  Albany Towers’dan düzenleyicilerin Sam Bankman-Fried’ı kilitli bir alanda tuttuğuna tanıklık ettiğini iddia etti. 

10 Kasım’da Bankman-Fried’ın özel jetinin Nassau’dan Miami’ye giderken 40 dakika boyunca yerde kaldığını gösteren kanıtlar ortaya çıkarıldı. Bununla birlikte Bankman-Fried’ın Bahamalar Havalimanı’nda asfaltta tutuklandığına dair söylentiler çıktı. 

12 Kasım’da ise söylentiler, Twitter kullanıcılarının uçuş izleme web sitesi ADS-B Exchange’i kullanarak eski FTX CEO’sunun özel jetinin koordinatlarını takip etmesinin ardından günün erken saatlerinde Bankman-Fried’ın Buenos Aires’e indiğine işaret etti. 

Bankman-Fried, günün ilerleyen saatlerinde Reuters’e gönderdiği kısa mesajda Arjantin’e kaçtığı yönündeki söylentileri yalanladı ve hala Bahamalar’da olduğunu belirtti. 

Eski FTX CEO’su şu anda endüstrinin en büyük skandallarından birinin merkezinde yer almaya devam ediyor.

The Wall Street Journal tarafından 9 Kasım’da yayınlanan bir bildiri, ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) borsanın çöküşüyle ilgili araştırmaya başladığını öne sürmüştü. 

Kaliforniya eyaletindeki Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), 10 Kasım tarihinde FTX’in başarısızlığına ilişkin bir soruşturma başlatacağını açıklamıştı. 

FTX Group’a bağlı FTX Trading, FTX US ve Alameda Research de dahil olmak üzere yaklaşık 130 şirket, 11 Kasım’da iflas işlemlerine başlamıştı. 

Güncelleme 13 Kasım TSİ 09:40: Cointelegraph FTX’e sorular gönderdi.

Güncelleme 13 Kasım TSİ 13:35: Cointelegraph Bahamalar Polis Teşkilatına ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na ek sorular gönderdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dubai’ye kaçmayı planlayan Sam Bankman-Fried Bahamalar’da gözetim altına alındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!