FIFA, Blok zinciri ve Web3’e Dayalı Yeni Oyunlar Başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIFA, EA ile olan ortaklığını sona erdirdikten sonra Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde bir Web3 oyunları portföyü geliştirdiğini söyledi. Şu anda geliştirme aşamasında blok zinciri teknolojisini kullanan dört oyun vardır. Bunlar AI League, Uplandme, Matchday ve Phygti’dir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Her Oyunun Zorluğu

İlki, AI kontrollü karakterler arasında oynanan AI League adlı sıradan bir oyundur. Bu oyunda, katılımcılar koç olarak hareket eder ve gerektiğinde tavsiyelerde bulunmaktadır. Ek olarak, oyuncular takımlar arasında karakter biriktirip değiş tokuş edebilmektedir.

Uplandme’de oyuncular, Lusail’deki FIFA Dünya Kupası stadyumunun ve köyünün bir kopyasını ziyaret edebilirler. Ayrıca evlerini sanal ürünlerle süslemek için alışveriş yapabilirler. İkinci oyun Matchday, “sosyal tahmine dayalı bir kart oyunudur”. Oyuncular, profesyonel sporcuların isimlerini, resimlerini ve fotoğraflarını içeren Matchday oyuncu kartlarını satın alıp toplayabilmektedir.

Sonuncusu ise dijital ödüller üreten Phygti adlı bir uygulama. Bu program, sporculara FIFA Dünya Kupası’ndan en değerli fotoğraflarını ve videolarını çekme fırsatı veriyor gibi görünmektedir.

FIFA Tüketicilere Ulaşmaya Karar Verdi

FIFA’nın ticari müdürü Romy Gai, bu iş birliklerini olağanüstü heyecan verici ortaklıklar grubu olarak tanımlıyor. Blok zinciri ve Web3 sayesinde FIFA, yeni dijital futbol taraftarlarına ulaşabilecek. Özellikle aktif oldukları dünyalarında onlarla daha iyi etkileşime girebilecektir.

Bunlar, Mayıs ayında EA’dan ayrılmasının ardından FIFA’nın ilk video oyunu projeleri. FIFA, yeni futbol ve simülasyon olmayan oyunların 2022’nin üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesini bekliyor. Romy için Web3’ün FIFA’nın uzun vadeli oyun stratejisinde önemli bir rol oynayacağına şüphe yok ve bu sadece başlangıç.

Ayrıca blok zinciri oyunları sektörde çok tartışılırken, Square Enix gibi bazı şirketler bunu benimsedi. Örneğin bir NFT sanat projesi olan Symbiogenesis, şirket tarafından Parasite Eve serisinin duyurulan geri dönüşü olduğunu düşünen hayranları hayal kırıklığına uğratacak şekilde açıklandı.

FIFA Tarihinde Yeni Bir Bölüm Açmak

Mayıs ayından bu yana, ilki Katar’daki Dünya Kupası’nı temel alacak yeni oyunların piyasaya sürüleceği biliniyor. FIFA bugün, belirli Web3 şirketlerine sayısız lisans verdiğini duyurdu. Ayrıca bunun sonucunda bu dört metaverse ve blok zinciri oyununa yol açtığını açıkladı.

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası sırasında Uplandme oyuncuları, Metaverse’deki etkinlikten video kliplerin yanı sıra Dünya Kupası’ndan “otantik dijital varlıklar” toplayabilecekler. İkinci oyun olan Phytgl, kullanıcıların dijital bir altın top yetiştirmelerine izin vererek “olayın bir parçasına sahip olmalarını” sağlayacak. Bu, FIFA’nın taraftarların şirkete katılımını takdir etme şeklidir.

Ardından AI League’de Katar 2022 FIFA World Cup Edition tarafından harika bir deneyim sunulacaktır. Yarışma, dört kontrollü oyuncudan oluşan iki takımdan oluşacak. Oyuncular maçın sonucunu etkilemek için “eğlenceli ve taktik” seçeneklere sahip olacak. En ilginç olanı, karakterler tahsil edilebilir ve takas edilebilir olacaktır.

Son olarak Matchday Challenge, arkadaşlarınıza karşı oynayabileceğiniz bir “futbol kartlarına dayalı sosyal tahmin oyunu” içeriyor. FIFA yaptığı açıklamada, şu anda fark edilmese de FIFA’nın geçmişte olduğundan tamamen farklı bir yol izlediğini söyledi.

Ancak federasyon, yaklaşmakta olan EA Sports FC ile doğrudan rekabet edecek oyun yaratma konusunda bir şey söylemedi. Şimdilik etkileşimli seviye lisansını blok zinciri, NFT’ler ve meta veri tabanına dayalı belirli deneyimler yoluyla oluşturmayı planlıyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FIFA, Blok zinciri ve Web3’e Dayalı Yeni Oyunlar Başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!