NFT Koleksiyonları Büyük Bir Değer Kaybediyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel satışları düşmeye devam ederken ve NFT koleksiyonları milyarlarca dolar değer kaybettikçe, NFT’ler en son kripto çöküşüne yakalanmıştır. CryptoPresales.com tarafından sağlanan veriler, dünyanın en değerli ikinci NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club’ın piyasa değerinin sadece yedi ayda şaşırtıcı bir şekilde 2 milyar dolar düştüğünü gösteriyor. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT’ler Mart 2022 Zirvesinden Önemli Bir Düşüşe İçerisinde

NFT koleksiyonlarının değeri, kripto piyasasının erimesinden bu yana büyük ölçüde azaldı. BAYC NFT’leri ise bu düşüşün ne kadar ileri gittiğinin ideal bir örneğidir.

Statista ve NFTgo verileri, OpenSea’de listelenip Ethereum blok zincirinde bulunan Bored Ape Yacht Club NFT projelerinin piyasa değerinin geçen yılın Kasım ayında yaklaşık 2,1 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu miktar sadece dört ayda %72 artarak Mart ayında 3.69 milyar dolara ulaştı.

Ancak NFT pazarları, 2022’nin başındaki en yüksek seviyesine ulaşıp 2022’nin ikinci yarısında keskin düşüş yaşadı. İstatistiklere göre, tüm BAYC koleksiyonlarının piyasa değeri Haziran ayında 1,68 milyar dolara düştü.

Kasım’da geçen ay 1,77 dolara yükselen piyasa değerinin ardından bir başka düşüş yaşadı. Geçen hafta BAYC’nin değeri, sadece yedi ayda %55’lik dik düşüşü temsil eden 1,66 milyar dolardı.

NFT Koleksiyonları 2022’de Düşüyor

BAYC gibi büyük NFT koleksiyonları ağı kullandığından, Ethereum fiyatı NFT fiyatlarına yansıma eğilimindedir. Ethereum, Mayıs ayında Terra’nın algoritmik stabilcoini UST’nin ölümü ve Haziran ayında hedge firması Three Arrows Capital ve kripto para birimi borç veren Celsius Network tarafından iflas belgelerinin dosyalanmasından sonra değerinin %43’ünü kaybetti.

Ayrıca BAYC’nin taban fiyatı Mayıs ve Haziran aylarında 116 ETH’den 65.5 ETH’ye %36 düştü. Yatırımcılar Ethereum’un birleşmesinden kâr etmeye hazırlanırken, NFT’ler piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto paranın gerisine düştü.

BAYC’nin taban fiyatı 19 Haziran ile 20 Ağustos arasında istikrarlı bir şekilde düşmüştür. Bununla birlikte Ethereum’un fiyatı sekiz ay öncesine ait 995 dolardan 1.634 dolara yükseldi. Son 12 ayda NFT pazarına bakıldığında, pek bir şey yolunda gitmedi. Günlük satış hacmi azalırken dolar değeri aynı kaldı.

BAYC Sahiplerinin Sayısı Düşüşe Rağmen %12 Arttı

Piyasa değerindeki düşüşe rağmen, artık bir yıl öncesine göre daha fazla insan BAYC tokenlerine sahip. Buna rağmen, son zamanlarda Bored Ape Yacht Club koleksiyonlarının değeri düştü. NFTgo istatistiklerine göre Kasım 2021’de 5.744 BAYC sahibi aktifti. Şu anda, bu rakam bir önceki yıla göre %12’lik bir artışı temsil eden 6.400’e yakındır. Token sahiplerinin %85’inden biraz fazlası bir ila üç yıl arasında iken, diğer %15’i bir ila üç ay arasındadır.

Ayrıca istatistikler geçen hafta itibariyle, sahiplerinin %82’sinin şu anda yaklaşık 102.000$ değerinde bir BAYC tokenine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Sahiplerin yalnızca %3,6’sı dört ila on tokene sahiptir. Ancak diğer %13’ü ise iki veya üç tokene sahiptir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT Koleksiyonları Büyük Bir Değer Kaybediyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!