Kripto ve NFT’lerden elde edilen gelir, 2025’te 70 milyar doları aşacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CryptoMonday.de tarafından hazırlanan yeni bir rapor, kripto para alanındaki eğilimleri analiz etti. Raporda, kripto ve NFT’lerden elde edilen karın 2025 yılında 70 milyar doları aşacağı tahmin edildi. Söz konusu analiz ayrıca; COVID-19 salgınının küresel çapta ekonomik bir gerilemeye neden olduğuna, fakat aynı süreç içerisinde kripto ve NFT alanında ciddi bir patlama yaşandığına dikkat çekti. Özellikle 2021’de NFT benimseme oranlarının dramatik bir artış yaşadığının da altı çizildi.  

Opimas tarafından yapılan ayrı bir araştırma ise NFT pazar yerleri ve kripto borsalarının geleneksel borsalardan çok daha fazla gelir elde ettiğini gösterdi. Binance ve Coinbase gibi kripto borsaları ile OpenSea ve Rarible gibi NFT alım-satım platformlarının, 2021’de günlük 3 milyon dolar gelir elde ettiği belirtildi.  

NFT’lerden elde edilen gelirin 6,9 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Öte yandan; kripto borsaları ve NFT pazar yerlerine gelir getiren kripto paraların çoğu, çok az sayıda kripto cüzdanından geliyor. Bu durum, kripto alanının yüksek bahisli ve değişken olmasına bağlanıyor. Borsalar ve NFT alım-satım platformları, gelirlerinin önemli bir bölümünü işlem, listeleme ve dönüştürme ücretlerinden elde ediyor. Özellikle listeleme ücretleri, ‘token’ başına 15 milyon dolara kadar çıkabildiği için platforma büyük meblağlar kazandırabiliyor.  

Rapordaki diğer tahminlere göre; yalnızca NFT gelirleri, 2025 yılına kadar 6,9 milyar dolara ulaşacak. Bu gelir, tüm kripto para alım-satımlarından elde edilen gelirin neredeyse onda birine karşılık gelecek. Bununla birlikte; kriptonun benimsenme oranı, yüzde 4,5 artış gösterecek. NFT’lerde ise bu oran yüzde 1 şeklinde gerçekleşecek.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto ve NFT’lerden elde edilen gelir, 2025’te 70 milyar doları aşacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!