Immunefi Web3’ün seçkin beyaz şapkalı hacker’ları için liderlik sıralaması başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazılım hatası bulma platformu Immunefi, en seçkin 20 beyaz şapkalı hackerı sergileyen bir puanlama sistemi olan Whitehat Liderlik Tablosunu yayınladı. Şirket, 4 kasım tarihinde Web Zirvesi’nde şirketin güvenlik topluluğu arasındaki belirli bir beyaz şapkalı hackerların yeteneklerini ve rütbesini ölçeceğini söyledi.

Beyaz Şapkalı hacker, bir kuruluşun bilgi teknolojisi güvenliğini test ederek güvenlik açıklarını belirleyen kişiye verilen isimdir. Immunefi’ın topluluğunda en iyi 10 beyaz şapkalı hacker, yazılım endüstrisinde büyük ödül ödemelerine yol açan kritik güvenlik açıklarını tespit ederek tek başına toplam 42 milyon doların üzerinde kazanç elde etti. 

Immunefi’ın liderlik sıralamasında, beyaz şapkalı hackerları elde edilen topla kazançların yanı sıra, günlük olarak ödenen raporların sayısı ve zorluğuna göre sınıflandırılacak. Immunify topluluğundaki bilgisayar korsanları, projelerin blokzincirlerini ve akıllı sözleşme kodlarını araştırarak güvenlik açıklarını bulur ve bunun için ödeme alırlar. Ödüller, ise keşfedilen sistem açıklarının zorluklarına göre değişkenlik gösterir. 

Immunefi’ın kurucusu ve CEO’su Mitchell Amador, açıklamalarında şu sözlere yer verdi:

“Kurtarılan edilen fonların hacmi artmaya devam ettikçe, liderlik tablosu beyaz şapkalarımıza hak ettikleri takdiri vermenin yanı sıra onları web3 ekosistemini daha güvenli hale getirmek ve sınırları zorlamaya teşvik etmek için başka bir fırsat sunuyor.” 

İlginizi çekebilir: Team Finance hacker’ı, saldırının ardından 7 milyon dolar iade etti 

Şirkete göre, liderlik sıralamasında yer alan beyaz şapkalı hackerlar daha fazla ödül, tüm masrafların karşılandığı seyahat gezileri, özel ürün ve düzenli konuşmalar yapmak için seçilecek. 2020 yılında kurulan Immunefi, bu zamana kadar 25 milyar dolar değerinde fon kurtardığını ve bunun 62 milyon dolarının ise ödül olarak beyaz şapkalı hackerlara gittiğini iddia etti. Platform şu anda çeşitli kripto sektörlerinden 300 projeye destek veriyor. Ayrıca Immunefi bunu, endüstrideki oyuncuların akıllı sözleşmelerde depolanan fonlarını kurtararak yapıyor.

Immunefi, Son iki yılda beyaz şapkalı hackerlar için ödenen en büyük ödüllerin ortasında, Ethereum üzerindeki Wormhole çekirdek köprü sözleşmesinde kritik bir hatanın keşfedilmesi için ödeme yapılmasını kolaylaştırdı. Bu da satya0x olarak tanımlanan bir beyaz şapkalı hacker için 10 milyon dolarlık rekor kıran hata ödülüne almasına sebep oldu. Bununla birlikte pwning.eth isimli bir beyaz şapkalı hacker ise, Aurora Engine’de keşfettiği bir güvenlik açığı sonucu 6 milyon dolar ile ödüllendirilmişti. 

Bu yıl meydana gelen güvenlik açıkları kripto endüstrisindeki şirketlere oldukça zor zamanlar yaşattı. Bir bilgisayar korsanı 11 Ekim tarihinde daha yüksek fiyatlar elde etmek için Mango Markets’in yerel token’ı MNGO’nun değerini manipüle etmişti. Siber suçlu, şişirilmiş teminat karşılığında Mango’nun hazinesini tüketecek miktarda kredi aldı. Teklifin Mango’nun bir yönetim forumunda onaylanmasının ardından, siber saldırganın ödül olarak 47 milyon doları almasına izin verilirken, 67 milyon dolar da hazineye geri gönderildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Immunefi Web3’ün seçkin beyaz şapkalı hacker’ları için liderlik sıralaması başlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!