Cardano Kurucusu Charles Hoskinson, Web Summit konferansında konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano (ADA) Kurucusu Charles Hoskinson, geleceğin üçüncü nesil blockchain’lerde olduğunu söyledi.

Charles Hoskinson, 3 Kasım’da Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleştirilen Web Summit etkinliğinde konuştu. Cointelegraph Türkiye ekibinin de katıldığı etkinlikte Hoskinson, blockchain ekosisteminin geleceğine dair tahminlerini paylaştı. Hoskinson, ayrıca Cardano’nun mevcut durumda yaşadığı zorluklara da değindi.

Hoskinson’a göre her şey, birinci nesil blockchain ağı Bitcoin’in (BTC) doğmasıyla başladı. Onu 2015’te kullanıma açılan Ethereum (ETH) ve türevleri olan ikinci nesil blockchain’ler izledi.

Cardano (ADA), Tezos (XTZ) ve Algorand (ALGO) gibi ağlar ile de üçüncü nesil blockchain’ler hayatımıza girdi. Hoskinson’a göre, farklı mutabakat mekanizmalarına, yönetişim şekillerine ve özelliklere sahip bu ağların hepsi farklı problemleri çözmek için geliştirildi.

Charles Hoskinson, blockchain ekosisteminin geleceğini ise üçüncü nesil ağlar arasında kazananların oluşturacağına inanıyor.

Cardano kurucusu, hisse ispatı blockchain için şu anki en büyük zorluğun ne olduğu sorusunu da yanıtladı. Cardano’nun yüksek ölçeklenebilirliği ve akıllı sözleşme desteği sayesinde merkeziyetsiz uygulamalara (DApp) ev sahipliği yapabildiğini vurgulayan Hoskinson, şöyle devam etti:

“Cardano üzerinde yüzlerce proje var, binlerce NFT var. Ağda birçok geliştirme yapıldı. Mevcut yapının daha da fazlasını kaldırabilir hale gelmesi gerekiyor.”

Hoskinson, etkinliğe katılım düzeyinden de etkilendiğini şu sözlerle dile getirdi:

“Kripto para etkinliği olmamasına rağmen kripto paralarla ilgilenen bu kadar çok insanın burada yer alması harika. Yıllar önce buralarda kimse olmazdı.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano Kurucusu Charles Hoskinson, Web Summit konferansında konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!