Monkey Drainer oltalama saldırısıyla 1 milyon dolarlık Ethereum çaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Monkey Drainer” takma adını kullanan ve oltalama dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen bir dolandırıcı, iddiaya göre sahte NFT oluşturma siteleri yoluyla bu hafta 1 milyon dolarlık Ether’i (ETH) cebe indirdi.

Popüler blockchain dedektifi ZachXBT, 26 Ekim’de şüpheli faaliyeti izleyen ve ortaya çıkran ilk isimlerden biri oldu:

“Monkey Drainer olarak bilinen oltalama dolandırıcısı, geçtiğimiz 24 saatte ~700 ETH (1 milyon dolar) çaldı. Yalnızca birkaç aydır mevcut olan bu hırsızlık cüzdanı, şimdiye kadar 7.300’den fazla işlem yaptı.”

ZachXBT, “Dünün en büyük iki mağduru, 0x02a & 0x626 ile başlayan adresler oldu. Bu adresler, kötü amaçlı bir oltalama sitesinde işlem imzalayarak toplamda 370 bin dolar dolandırıldı” diye ekledi.

Araştırmacı, Monkey Drainer’ın şimdiye kadar çaldığı toplam miktarın 3,5 milyon doları geçtiğini düşünürken, sayının her geçen gün hızla arttığını ekledi.

6/ Please be extra diligent before visiting unknown sites, connecting your wallet, and signing transactions.

Am still away on holiday for another week or so but wanted to get this post out as my bot notifications have been blowing up from this.

— ZachXBT (@zachxbt) October 25, 2022

Oltalama dolandırıcılıklarında saldırganlar, genellikle proje veya şirketlerin sahte internet sitelerini kurarak bunların bağlantısını paylaşıyor. Alım fırsatı veya hediye vaadine kanan mağdurlar, bu sitelere giriş bilgilerini girdiklerinde hesaplarının kontrolünü kaybediyorlar.

Monkey Drainer’a ait dört adres tespit edildi. Bunlardan biri de monkey-drainer.eth adlı adres.

Adresler Web3 güvenlik ağı Chainabuse’da araştırıldığında, çok sayıda airdrop dolandırıcılığı, NFT dolandırıcılığı ve oltalama saldırısıyla bağlantılı olduğunu görülebiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Monkey Drainer oltalama saldırısıyla 1 milyon dolarlık Ethereum çaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!