Kripto şirketi Q9, Dubai’de hizmet vermek için geçici onay aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genel merkezi Hong Kong’da bulunan kripto yatırım şirketi Q9, Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurulu (VARA) tarafından geçici sanal varlık onayı aldı. Q9, ayrıca hizmetlerini Birleşik Arap Emirlikleri’ne genişlettiğini ve tam işletme lisansı için başvuruda bulunduğunu duyurdu. 

Q9’un 27 Ekim tarihinde yayınladığı basın bültenine göre, şirket, Dubai’de bölgesel bir merkez kuracak. Q9, tam işletme lisansı aldığında ise, nitelikli yatırımcılara ve finansal hizmet sağlayıcılarına hizmet vermeye başlayacak. 

VARA tarafından verilen geçici onay, kripto şirketine Dubai’de ofis açmak ve ön yeterliliğe sahip yatırımcılara ve finans şirketlerine dijital varlık alım satım hizmetleri sağlamak için yasal olarak imkân tanıyor. Q9’un şu anda Hong Kong, Londra ve Limasol’de ofisleri bulunuyor. 

Q9’un yönetici ortağı James Quinn, şirketin tüm yasal gerekliliklere uyum sağlama eğiliminde olduğunu belirtti ve ekledi: 

“Yetkili mercinin güçlü uyumluluk çerçevesine katılmayı ve bölge için ek hizmetler ve gelişmiş ürünler sunmak üzere Dubai’deki varlığımızı genişletirken ortaklıklar kurmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” 

BAE’nin başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, geçtiğimiz mart ayında sanal varlıklarla ilgili yeni bir yasayı destekleyen bir kripto düzenleyicisinin kurulduğunu duyurmuştu. Bunun üzerine VARA, Crypto.com, OKX ve FTX’e kripto hizmetleri sunabilmeleri için onay verdi. Al Maktoum, geçen temmuz ayında ise 2030 yılına kadar Dubai’ye 40 binden fazla sanal iş ve anlaşma getirmeyi amaçlayan bir metaverse stratejisi başlatmıştı. 

Eylül 2022’de Binance borsası Dubai’deki hizmetlerini genişleterek VARA tarafından MVB lisansı aldı. Binance’ın Dubai’de hizmet verebilmek için geçici onay almasının ardından MVB lisansını alması neredeyse altı ayını aldı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto şirketi Q9, Dubai’de hizmet vermek için geçici onay aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!