Polkadot (DOT) Fiyat Tahmini 2025-2030: DOT 2030 Yılına Kadar 250$’a Ulaşacak mı?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

2020 yılında çıkış yapan Polkadot (DOT), dünyanın en büyük 12. kripto para birimidir. Blok zinciri ara bağlantısını ve birlikte çalışabilirliği sağlayan açık kaynaklı bir blok zinciridir. Teknolojisi, blok zincirler arasında veri veya varlıkların zincirler arası transferine izin verir.

Ekip, geçen ay yayınlanan bir blog gönderisinde Yol Haritası Özeti hakkında güncellemeler sağladı.

Gönderi, üç şeyi başarmayı amaçlayan Asenkron Destek’i açıkladı: parachain blok süresini 6 saniyeye düşürmek, her blok için mevcut blok alanı miktarını 5-10 kat artırmak ve parachain bloklarının ‘yeniden kullanılmasına’ izin vermek. ilk denemede röle zincirine ulaşamadıklarında.

Güncelleme sayesinde ağın saniye başına işlem (TPS) kapasitesinin de toplamda 100.000-1.000.000’a yükselmesi bekleniyor.

Lansmanından önce, Polkadot projesi Ekim 2017’de Web3 Vakfı aracılığıyla bir ICO’da 144.3 milyon doların üzerinde para topladı. DOT, Ağustos 2020’de 6.30 dolardan işlem görüyordu ve 2020’nin geri kalanında 4 ila 5 dolar arasında dalgalanmaya devam etti.

2021 kripto patlaması Polkadot için de harika oldu. Yıl boyunca yükselişini sürdürdü ve Kasım ayında 55 dolarlık ATH’sine ulaştı. Benzer şekilde, 2022’nin ikinci çeyreğinde tanık olunan kripto çöküşü, performansını olumsuz etkiledi. Temmuz ortasına kadar, 6 doların biraz üzerinde işlem görüyordu. 

Proof-of-stake (PoS) blok zinciri olan Polkadot, yakın zamanda v9270 versiyonuna yükseltildi ve bu da fiyatında bazı yukarı yönlü hareketlere yansıdı. Birkaç gün önce, performansı oldukça canlandı. Ancak Birleşme ile Ethereum, alternatif bir PoS blok zinciri olarak Polkadot’un ciddi bir rakibi olarak ortaya çıktı ve o zamandan beri DOT’un fiyatı düşüyor.

Ancak Polkadot Kurucu Ortağı Robert Habermeier, Ethereum’un PoW’dan PoS mekanizmasına geçişini görmekten çok mutlu olduğunu iddia etti. Aslında, Polkadot’u bir “ETH işbirlikçisi” olarak görüyor.

Polkadot, basın zamanında, <7 milyar $’lık bir piyasa değeri ile 5.86 $’dan işlem görüyordu.

Aralık 2021’de Avrupa’nın en büyük telekomünikasyon şirketi Deutsche Telekom, büyük miktarda DOT jetonu satın aldı.  Yan kuruluşu olan T-Systems Multimedia Solutions, Polkadot ağında gruplara yardım etmek için büyük miktarda DOT jetonu satın aldı. 

Proof-of-stake konsensüs mekanizması üzerinde çalışmak, birbirine bağlı birden fazla zinciri desteklemede benzersizdir ve çok sayıda kullanıcı kazanmasına yardımcı olur. 

Polkadot ağının baş geliştiricisi Shawn Tabrizi, Şubat 2022’deki bir röportajda “birbirine bağlı, çok bloklu bir gelecek” olasılığından bahsetti. Ayrıca Polkadot ekosisteminde veri gizliliğinin temellerini koruma gereğini  vurguladı .

Polkadot altyapısı iki tür blok zinciri, geçiş zincirlerini ve para zincirlerini destekler  .

Polkadot altyapısının merkezi blok zinciri, doğrulayıcıların bir işlem için fikir birliği sağladığı Relay Chain’dir. Röle Zinciri, diğer uygulamalara göre minimum işlevsellik ile tüm Polkadot altyapısının yönetimini ve işleyişini koordine edecek şekilde inşa edilmiştir. 

Öte yandan bir parachain, Polkadot altyapısında, Relay Chain’in doğrulayıcıları tarafından doğrulanan uygulamaya özel bir zincirdir. Bu zincirler Röle Zincirine paralel uzandığından parachain olarak adlandırılır. Geliştiricilerin hem uygulamaları hem de kendi blok zincirlerini geliştirebilecekleri yer burasıdır. Tüm bu parachainler ağ üzerinde birbirleriyle haberleşebilirler. Kısacası, bu çapraz zincir teknolojisi, hem varlıkların hem de verilerin blok zincirler arasında transferini kolaylaştırır. Bu nedenle, kullanıcıların tüm kripto para işlemleri için belirli bir sisteme bağlı olmaları gerekmez. 

Polkadot polkadot (dot) fiyat tahmini 2025-2030: dot 2030 yılına kadar 250$’a ulaşacak mı? 6

Polkadot parachainleri, Ethereum ve Bitcoin ağlarında bulunan diğer blok zincirlerle kolayca iletişim kurabilir. Blok zinciri ayrıca daha iyi kontrol, esneklik ve güvenlik sağlayarak madencilerinin yetkisiz doğrulayıcılardan kaynaklanan riskini azaltır. Acala, Moonbeam, Clover, Astar ve Parallel, Polkadot ağında çalışan en eski projelerden bazılarıdır. Blockchain hızla büyüyor ve kullanıcılarına güvenilir bir gelecek vaat ediyor gibi görünüyor. 

Wood , Web 3.0 perspektifinden, Polkadot gibi bir ağın zincirler arası blok zinciri protokolünün, farklı teknolojik konuları tek bir ekonomi ve harekete bağlayacağına inanıyor.

Birbirine güvenmeye gerek kalmadan iletişim kurma yeteneği, Polkadot sisteminin temel taşıdır. Polkadot’un parachain müzayedeleri, merkezi olmayan veya dağıtılmış ağ mimarileri çevrimiçi dünyanın altyapısını oluşturduğundan, gerçekten demokratik bir internet alanı oluşturabilir. 

Bu yılın Mayıs ayında, bir Polkadot yükseltmesi, XCM üzerinden parachain-to-parachain mesajlaşmayı etkinleştirdi. XCM formatı, Polkadot ağının tamamen birlikte çalışabilir bir çok zincirli ekosistem haline gelmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. XCM, yalnızca parachainler arasında değil, aynı zamanda akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar arasında da iletişime izin verir. 

PoS konsensüs mekanizması üzerinde çalışan bir blok zinciri olarak Polkadot, en çevre dostu blok zinciri kripto para birimlerinden biridir. 

PoS yöntemi, daha fazla madeni para basma yarışı olmadığı için PoW yönteminden daha sürdürülebilir. 

Traders of Crypto tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre Polkadot, Cardano ve Algorand ile birlikte en çevre dostu kripto para birimleri arasında yer alıyor. Yıllık 50 ton CO 2 emisyonu ile Polkadot, dördüncü en çevre dostu kripto para birimidir. 

Çevre bilincine sahip yatırımcılar için Polkadot yıllardır tercih edilen seçenek olarak kaldı ve olmaya devam ediyor.

Polkadot polkadot (dot) fiyat tahmini 2025-2030: dot 2030 yılına kadar 250$’a ulaşacak mı? 7

Devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasının uluslararası toplum üzerinde yıkıcı bir etkisi oldu. Kriz, kripto para birimi endüstrisinin çöküşünü teşvik etti, ancak endüstri liderleri ve yüzlerce kişi yine de Ukrayna’yı savunmasız anında desteklemek için bir araya geldi. Mayıs 2022’de Polkadot’un kurucu ortağı Gavin Wood , Ukrayna’ya 5,8 milyon dolar değerinde 298.367 DOT bağışladı.

Kripto topluluğunun katkısı, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov tarafından da kabul edildi. 17 Ağustos 2022’de bu fonlardan 54 milyon doların tüfek dürbünleri, yelekler, kasklar ve taktik sırt çantaları dahil askeri teçhizata harcandığını tweetledi.

Bir Forbes raporu, National Digital Asset Exchange’in kurucusu ve CEO’su Bilal Hammoud’dan alıntı yapıyor: “Polkadot’un misyonu, Bitcoin ve Ethereum’un güvenli bir şekilde birbirleriyle ölçeklenebilir bir şekilde etkileşime girmesine izin vermek… Servetinizi Bitcoin’de depoladığınızı ve bu Bitcoin’i kullandığınızı hayal edin. Bir ev için hızlı ve güvenli bir şekilde kredi almak için bir Ethereum dApp [merkezi olmayan uygulama].”

Polkadot altyapısının birlikte çalışabilirliği ve ölçeklenebilirliği, kendisini birçok hevesli geliştiriciye sevdirmesine yardımcı oldu ve böylece DOT’un değerini önemli ölçüde artırdı.

Bu Yansımalar Neden Önemli?

Pazarın önde gelen kripto para birimleri arasında Polkadot’a özgü olan şey, kullanıcılara blok zincirler arasında işlem yapma ve işlem yapma fırsatı sunmasıdır. 1 milyardan fazla madeni paranın dolaşımdaki arzıyla DOT’un pazarın en popüler kriptolarından biri olarak kalması bekleniyor. 

Bu aynı zamanda DOT’u piyasadaki en yakından gözlemlenen kripto para birimlerinden biri yapar. Dolayısıyla, kritik yatırımcılar ve sahipler, popüler analistlerin DOT’un geleceği hakkında söyleyeceklerinin farkında olmaya devam ediyor.

Bu yazıda, fiyat ve piyasa değeri gibi DOT’un temel performans ölçümlerini kısaca özetleyeceğiz. Daha sonra, en popüler kripto piyasası analistlerinin, Korku ve Açgözlülük Endeksi ile birlikte DOT’un mevcut ve gelecekteki durumları hakkında söylediklerini gözlemleyeceğiz. Bu gözlemleri tamamlamak için metrik çizelgeleri de sunacağız. 

Polkadot’un Fiyatı, Piyasa Değeri ve Aradaki Her şey

Polkadot, 2021 kripto patlaması sırasında çok iyi bir performans göstererek Şubat başında 20 dolar ve Şubat ortasında 30 dolar fiyat seviyesini geçti. Nisan ayı başlarında 40 doları aştı ve önümüzdeki birkaç ay boyunca yükselmeye ve düşmeye devam etti. Zorlu bir yamadan geçtikten sonra, Kasım ayı başlarında 55 dolarlık bir ATH’ye ulaştı.

2021’in son ayı, tüm kripto para piyasası için zor bir dönemdi. 31 Aralık’ta DOT ticareti 26$’ın biraz üzerinde olan Polkadot için de durum farklı değildi.

2022’ye gelin ve Rusya-Ukrayna krizi piyasayı daha da kaosa sürükledi. Ocak-Şubat aylarında DOT, 18-20$ civarında işlem görüyordu. Ukrayna hükümetinin Mart ayında DOT’ta bağış kabul etme kararının umutlarını iyileştireceği düşünülüyordu. Ne yazık ki, 23$ fiyat sınırını geçmesi ancak Nisan ayının başlarında olduğu için pek fark yaratmadı.

Mayıs 2022’de hem LUNA hem de TerraUSD’nin çöküşü, tüm kripto para birimi endüstrisinde şok dalgaları gönderdi. Aslında, 12 Mayıs’ta DOT’un fiyatı 7,32$’a düştü. DOT 13 Temmuz’da 6.09 dolara kadar düşerken, Haziran ve Temmuz da tüm kripto para piyasası için kasvetli kaldı. Japon kripto borsası Bitbank’ın Ağustos ayı başlarında platformunda Polkadot’u listelediği haberi biraz soluk aldı.

Polkadot diğer cephelerde de gol atıyor. Örneğin, Messari’nin canlandırıcı finans hareketleriyle ilgili son raporundan başka bir yere bakmayın. Polkadot’a göre,

Pink is the new green🟢

21 parachains [blockchains], 250+ dapps, 2500 nodes including 297 active validator nodes, and Polkadot remains the greenest blockchain. https://t.co/3V4FkMoIoC

— Polkadot (@Polkadot) August 12, 2022

Benzer şekilde, geliştirici etkinliği Polkadot için de olumlu oldu. Örneğin, Mayıs ve Haziran aylarında en yüksek geliştirme sayısına sahipti. 2022 boyunca, Polkadot için aynı şey sadece Solana’dan sonra ikinci oldu.

Polkadot polkadot (dot) fiyat tahmini 2025-2030: dot 2030 yılına kadar 250$’a ulaşacak mı? 8

Anlaşılır bir şekilde, Polkadot’un piyasa değeri de piyasanın hissini yansıtıyordu. 2021, Mayıs ortasında yaklaşık 45 milyar dolara yükselen piyasa değeri ile kripto para birimi için kutsanmış bir yıl olarak kaldı. Ancak, 2022’nin ikinci çeyreğinin kargaşası Polkadot ekosistemini sakatladı. Bununla birlikte, Polkadot, 7 milyar dolardan biraz daha az bir piyasa değeri ile bugün 12. en büyük kripto para birimidir.

Polkadot’un 2025 Tahminleri 

Öncelikle, farklı analistlerin ve platformların tahminlerinin büyük ölçüde değişebileceğini ve tahminlerin çoğu zaman yanlış olduğunun kanıtlanamayacağını anlamalıyız. Farklı analistler, sonuçlara varmak için farklı metrik setlerine odaklanır ve hiçbiri piyasayı etkileyen öngörülemeyen politik-ekonomik faktörleri tahmin edemez. Şimdi bunu anladığımıza göre, farklı analistlerin 2025’te Polkadot’un geleceğini nasıl tahmin ettiğine bakalım.

LongForecast , DOT’un 2025’te 10.76$ fiyatla açılacağını ve Mart sonunda 9.38$’a düşeceğini tahmin ediyor. Aslında, tahmin platformu ayrıca grafiklerde 13,5 doların üzerinde 2025’in en yüksek seviyesini öngördü.

Ancak Changelly’nin beğenileri, tahminlerinde biraz daha iyimser. Aslında, DOT’un grafiklerde 39.85 dolara kadar çıkacağını ve altcoin’in %370’in üzerinde potansiyel bir yatırım getirisi elde etmesini savundu.  

Benzer şekilde, Güney Afrika’nın Capex’i, DOT’un daha fazla dikkat çekmesi ve piyasada iyimserlik yaratması nedeniyle fiyatının uzun vadede artacağını gözlemledi . Uzmanlar, DOT’un fiyatının 2022’nin sonunda 10 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Ayrıca yeni bir boğa piyasasının gelebileceği ve DOT’un fiyatını 15 dolara çıkarabileceği tahmin ediliyor. 2025’teki ortalama DOT fiyatının 15.82 dolarda olacağını savundu.

Bu yılın başlarında yayınlanan bir Bloomberg haberi, Crypto Carbon Ratings Institute araştırmasına göre, Polkadot’un altı sözde Proof-of-stake blok zinciri arasında yılda en düşük toplam elektrik tüketimine ve toplam karbon emisyonuna sahip olduğunu ortaya koydu. Aslında, ortalama bir Amerikan hanesinin yıllık elektrik tüketiminin yalnızca 6,6 katını tüketir. 

Kripto para birimlerinin enerji kullanımıyla ilgili yüksek desibelli konuşmalar göz önüne alındığında, Polkadot’un enerji verimliliği müşterilerin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Polkadot’un 2030 Tahminleri 

Yukarıda bahsedilen Changelly blog yazısı , uzmanlara göre Polkadot’un 2030’da en az 210,45$’dan alınıp satılacağını ve mümkün olan maksimum fiyatının 247,46$ olacağını savundu. 2030 yılında ortalama fiyatı 218.02 $ olacak, diye ekledi.

Telegaon’a göre ise, DOT’un 2030’daki fiyatı 140.15$’a kadar çıkabilir ve 121.79$’a kadar düşebilir. 

Capex ayrıca fintech uzmanlarına göre DOT’un fiyatının 2030’da istikrarlı bir şekilde artacağını da gözlemledi. Kolaylıkla 35 dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediyor .

Burada, 8 yıl sonraki bir piyasayı tahmin etmenin zor olduğunu vurgulamakta fayda var. Dolayısıyla, yatırımcılar yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarını yürütmeli ve popüler tahminlere iliştirilmiş uyarılara karşı dikkatli olmalıdır. Özellikle şu andan itibaren, DOT’un son rallilerine rağmen, altcoin için teknikler tamamen yükselişte değil. Aslında, önce güvenlik şu anda en iyi seçenek olabilir. 

Polkadot polkadot (dot) fiyat tahmini 2025-2030: dot 2030 yılına kadar 250$’a ulaşacak mı? 9

Aksine, Polkadot için Korku ve Açgözlülük Endeksi bir ‘korku’ sinyali veriyordu.

Polkadot polkadot (dot) fiyat tahmini 2025-2030: dot 2030 yılına kadar 250$’a ulaşacak mı? 10

Çözüm

Diğer blok zincirlerine kıyasla DOT, onaylayıcıların yanı sıra aday gösterenlerin, toplayıcıların ve balıkçıların rolleri gibi token sahiplerine daha fazla güç sunar. Kısacası, DOT sahipleri sadece para birimini değil, aynı zamanda diğer kapasitelerde de blok zincirinde aktif katılımcılar olabilirler. Bu özellik, Polkadot’u yarıştaki diğer PoS blok zincirlerinin üzerine koyuyor. 

Polkadot, yıllar içinde Arrington ARP Capital, BlockAsset Ventures, Blockchain Capital ve CoinFund gibi bir dizi girişim kuruluşundan yatırım çekti. Bir zamanlar, Three Arrows Capital bile bu girişime önemli miktarda yatırım yapmıştı. 

İddialı bir girişim olan Polkadot, Ethereum ile rekabet etmeyi planlıyor. Birlikte çalışabilirliği birçok projeyi cezbetme potansiyeline sahip olsa da, bunların yalnızca çok azı ağa dahil oldu. Ethereum’un itibarına rağmen, Polkadot nispeten yeni bir girişimdir ve daha büyük projeleri çekebilmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda daha iyi performans gösterebilir. Verimliliği ve ölçeklenebilirliği bu çabada kullanışlı olmalıdır. 

Polkadot, destekleyebileceği parachain sayısını 100 civarında sınırlar. Tedarik sınırlı olduğu için parachainler açık artırma, yönetişim sistemi veya parachains yoluyla tahsis edilir. 

Kısa bir süre önce Kylin ağı , Polkadot ağındaki 25. parachain müzayedesinin galibi oldu ve Web 3.0 ve DeFi geliştirme yönünde büyük bir adım attı. Kylin, teklifi 150.000 DOT civarında bir teklifle kazandı. 

Web3 Vakfı bugün bile DOT tokenlerinin satışından elde edilen geliri Polkadot ağı üzerine inşa edilen girişimleri ve projeleri desteklemek için kullanıyor. Bu vakıf, Kurucu Başkan Dr. Gavin Wood, Başkan Yardımcısı Dr. Aeron Buchanan ve Reto Trinkler’den oluşan Vakıf Konseyi tarafından yönetilmektedir. Böyle tanınmış bir kuruluş tarafından ağa sağlanan destek, Polkadot blok zinciri ağının geleceğine duyulan güven hakkında çok şey söylüyor.

Kısa süre önce Web3 Vakfı, çevrimiçi eğitim platformu edX ile birlikte kripto para birimi, Web3, blok zinciri teknolojisi ve Polkadot üzerine bir kurs başlattı. Web3 Vakfı CEO’su Bertrand Perez, “Blockchain sektöründe yeni nesil yetenekli inşaatçılar, geliştiriciler ve girişimcilere rehberlik etmeye yardımcı olmak için hem Web3 teknolojisinin hem de Polkadot ağının temelleri hakkında temel bilgiler sağlamaya devam etmemiz son derece önemli” dedi. .

Birkaç gün önce KILT Protokolü, Kusama Relay Chain’den Polkadot Relay Chain’e tam geçişi gerçekleştiren ilk parachain olarak tarihe geçti. Polkadot’un istikrarının ve banka düzeyinde güvenliğinin bir parachain’in nihai tasarımı ve amacının ayrılmaz bir parçası olduğu durumlarda, Kusama, Polkadot’a yükseltme yolu sunan bir ilk geliştirme ortamı olarak çok faydalıdır.

Polkadot ekosistemindeki güvenlik, yatırımcılar için bir endişe olmaya devam ediyor. Slowmist adlı bir blok zinciri güvenlik firması geçtiğimiz günlerde, 2022’nin 3. çeyreğinde Polkadot ekosisteminde 52 milyon doların üzerinde kripto para biriminin hacklendiğine dair bir bulgu yayınladı. 

Hammoud, “[Kripto para] alanında yeniyseniz, ilgilendiğiniz projeleri okumak ve araştırmak için zaman ayırmanız gerekir” diye tavsiyede bulundu. Alanın genç olduğunu ve öğrenmek ve doğru yatırım kararlarını vermek için birçok fırsat olduğunu unutmayın.

Bununla birlikte, tahminlerin sabit olmadığı ve yatırımcıların piyasaya yatırım yapmadan önce dikkatli olmaları gerektiği yinelenmelidir. 

Polkadot (DOT) Fiyat Tahmini 2025-2030: DOT 2030 Yılına Kadar 250$’a Ulaşacak mı?
Haftanın Özeti: Bitcoin 9 Günün En Düşük Seviyesine Düştü, ApeCoin %7 Yükseldi!
21 Ekim Kripto Fiyat Analizi: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), BNB ve Solana (SOL)
Chainlink Yatırımcıları, 6 Ayda Sepetlerine 313 Milyon Dolar Değerinde LINK Ekledi!
Piyasa Analiz: Bitcoin 19 Bin Dolar İçin Savaşırken, Uniswap %8 Düştü!

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Polkadot (DOT) Fiyat Tahmini 2025-2030: DOT 2030 Yılına Kadar 250$’a Ulaşacak mı? ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Polkadot (DOT) Fiyat Tahmini 2025-2030: DOT 2030 Yılına Kadar 250$’a Ulaşacak mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!