Coinbase USDC’nin Büyümesini Destekliyor: Komisyonları Kaldırdı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, USD dışındaki para birimleriyle USD Coin (USDC) alımını teşvik etmek adına itibari paralarla USDC alımında komisyonları kaldırdı.

Coinbase 20 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı paylaşımda, USD ile yapılan USDC alımlarının diğer para birimleriyle yapılan USDC alımlarından yaklaşık 3 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. USD dışındaki para birimleri ile daha az USDC alınmasının sebebinin, alım satım sırasında ortaya çıkan ek maliyetler olduğunu bildirdi. Şirket itibari paralarla USDC alımını teşvik için komisyonlarından vazgeçti.

Borsa, USDC gibi değerinde bir dalgalanma yaşanmayan stablecoinlerin, erişilebilir ve merkeziyetsiz finansmana ihtiyaç duyan ülkeler için oldukça yararlı olduğunu belirtti. Öte yandan USD dışındaki para birimleri ile USDC alımlarında ortaya çıkan ek maliyetlerin ise insanları USDC alımından uzaklaştırdığını, bu durumun USDC’nin küreselleşmesini engellediğini iddia etti.

ABD’li borsa bu durumun önüne geçebilmek adına kullanıcıların USDC’ye ulaşması için daha fazla yol inşa edeceğini söyledi. Ayrıca borsa, bu amaç dahilinde herhangi bir itibari para birimi ile USDC alım işleminde ortaya çıkacak tüm ücretlerden feragat ettiğini açıkladı.

Kripto para sektörü Coinbase’in bu hamlesini oldukça cesur buldu. Uzmanlar bu politikanın gelecekte Coinbase’i havale ve ödemeler noktasında bir kilit taşı haline getirmesi gibi bilançosunu oldukça zayıflatmasının da mümkün olduğunu öne sürdüler.

Coinbase USDC’nin Büyümesini Destekliyor: Komisyonları Kaldırdı isimli makale Hasan Küçük tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase USDC’nin Büyümesini Destekliyor: Komisyonları Kaldırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!