Japon düzenleyiciler kripto yasalarını kolaylaştıran yeni planları açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’daki kripto varlıklarla ilgilenen Japonya Sanal ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği, ülkedeki kripto yasalarını daha da kolaylaştırma planlarını yayınladı.

Bir Bloomberg raporuna göre, dernek bu yılın aralık ayı başlarında sanal paraları listelemek için yetkilendirilmiş borsalar için daha rahat bir tarama süreci uygulamak istiyor. Fakat bu yenilik, Japon pazarında yeni olmayan kriptolar için geçerli olacak.

Düzenleyiciler, piyasaya yeni çıkan kriptolar için bile uzun ön tarama sürecini Mart 2024’e kadar tamamıyla kaldırabilirler. Birliğin başkan yardımcısı Genki Oda’nın yorumlarına göre, bu senaryo aynı zamanda ilk kripto veya alım satım teklifleri yoluyla çıkarılan dijital paraları da kapsayabilir.

Oda, derneğin son duyurusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Son aldığımız önlemlerin Japonya’nın kripto varlık piyasasını yeniden canlandırmasını umuyoruz.” 

Japon düzenleyicilerin bu yeni adımı, yerel kripto piyasasına hayat vermeyi ve girişimlerin piyasaya adım atmasını kolaylaştırmayı umuyor.

Japon hükümeti, bu yeni açıklamadan yalnızca birkaç gün önce, kara para aklama ile ilgili yasaları revize etmek için bir kabine kararı çıkardı. Bu karar, kripto varlık borsalarının kullanıcı bilgilerini sağlaması ve işletmecileri bilgilendirmesi gerektiği anlamına geliyor.

Japonya son zamanlarda yasaları ve düzenlemeleri revize ederken ülkede büyüyen kripto piyasasını düşünüyor. Yetkililer ağustos ayında kripto girişimlerinin boşa gitmesini önlemek için vergi reformlarını uygulamayı düşüneceklerini belirtti.

Bu haber ise Japon kripto gruplarının yetkilileri kağıt kazançlarını vergilendirmeye son vermeye çağırmasından kısa bir süre sonra geldi.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, 3 Ekim’deki bir konuşmasında hükümetin yeni Web3 teknolojilerinin kullanımını teşvik edeceğini söyledi. Başbakan konuşmasında özellikle NFT’lerin kullanımı ve metaverse evrenine yer verdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Japon düzenleyiciler kripto yasalarını kolaylaştıran yeni planları açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!