kriptolar, ödemelerde köklü değişikliklere sebep olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Walmart’ın küresel CTO’su Suresh Kumar, kripto paraların, özellikle müşterilerin gelecekte sanal ve fiziksel ürünleri satın alırken ödeme yöntemlerinde büyük ve “köklü değişikliklere” neden olacağını söyledi.

Kumar, 17 Ekim’de Yahoo Finance’in düzenlediği Tüm Piyasalar Zirvesinde kriptonun hem fiziksel hem de sanal ürünlerde “müşterilerin satın alma işlemlerinde büyük bir rol oynayacağının” altını çizerek, Walmart’ın dijital varlıklara ilişkin olumlu tutumunu ana hatlarıyla özetledi. 

Kumar, “Köklü değişikliklerin gerçekleşmesi için üç ana alan olduğunu düşünüyorum. Kriptolar da bunun tam ortasına düşüyor” ifadelerini kullanırken, “müşterilerin ilham alma ve ürünleri keşfetme şeklinin” değiştiğini ekledi. 

Kumar, ayrıca müşterilerin büyük bir kısmının metaverse ve sosyal medya uygulamalarındaki canlı yayınlar üzerinden alışveriş yapacağını ve kriptoların da bu alanlarda ödeme yöntemi olarak büyük bir öneme sahip olacağını vurguladı: 

“Özellikle kriptolardan bahsettiğinizde tek konu, ister fiziksel ister sanal olsun ister metaverse ister ön ödeme olsun, ürünlerin keşfi ve insanları nasıl işlem yaptığıyla ilgili olacak.” 

Bu, Walmart’ın geçtiğimiz eylül ayının sonlarında Walmart Land’i başlatarak Roblox Metaverse’e adım atmasını açıklayabilir. Şirket, oyunlar, Dj kabini ve dönme dolap gibi sanal deneyimlere ev sahipliği yapmasının yanı sıra, kullanıcıların simgeleri için “verch” adında sanal ticari ürünleri de sunuyor. 

Şimdilik NFT ve kriptolar Roblox metaverse ile entegre edilmedi. Bununla birlikte Walmart, geçtiğimiz ocak ayında bulunduğu patent başvuruları esnasında gelecekte metaverse’te dijital paralar, token’lar ve NFT’ler oluşturabileceğinden bahsetmişti. 

Walmart CTO’su, “Müşterilerin sorunsuz bir şekilde işlem yapabilmelerini, satın alabilmelerini ve bundan nasıl değer elde edebileceklerini görmek istiyoruz. Ayrıca, farklı ödeme yöntemleri ve farklı ödeme seçenekleri açısından köklü değişikliklerin ortaya çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Çok uluslu perakende devi Walmart’ın bir süredir kripto ödemelerini destekleyeceği söylentileri çıkmıştı, ancak geçen yıl eylül ayında şüpheli bir basın açıklaması duyurusunda şirketin şimdiye kadar yalnızca Litecoin (LTC) ile gerçekleştirilen sahte anlaşma gibi yanlış alarmlar ortaya çıktı. 

Şu anda, Ekim 2021’de kurulmaya başlanan ABD’deki tüm Walmart marketlerin içinde neredeyse 200 BTC ATM’si bulunuyor. Gelecekte ise bu rakamın 8 bine çıkarılması planlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
kriptolar, ödemelerde köklü değişikliklere sebep olacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!