ETC Coin Nedir? Ethereum Classic Ne İşe Yarar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasında Bitcoin’den sonra en önemli yatırım aracı olan Ethereum Classic ve herkesin merak ettiği, geleceği ve projesi gibi sorular kripto para yatırımcılarının kafasındaki konular arasında yer alıyor. . İçeriğimizde ETC Coin nedir hakkında detaylı ve anlaşılır bilgilere değineceğiz.

ETC Coin Nedir?

ETC Coin Nedir Sorunun en net cevabı, Proof of Work konsensüsüne göre yapılandırılmış, sistemi merkezi olmayan uygulamaları barındıran bir kripto para birimi olan ve 2016 yılında Ethereum’dan bir çatalla ortaya çıkan ETC Coin’dir.

Ethereum Classic’in henüz Ethereum gibi Proof of Stake’e  geçme planı bulunmuyor. ETC Coin’in hedefi, orijinal Ethereum ağına bağlı kalmak ve blockchain verilerinin saf durumunu korumaktır. Öte yandan, Ethereum Classic projesi birçok yükseltme ve iyileştirmeden geçti. Projenin bir diğer hedefi ise, merkezi yönetişim olmadan çalışabilen akıllı sözleşmeler kullanarak küresel bir ödeme ağı olma çabalarını devam ettirmektedir.

Ethereum Classic Ne İşe Yarar?

Ethereum Classic ne işe yarar cümlesine ithafen, Ethereum Classic (ETC), merkezi olmayan, blok zinciri tabanlı, açık kaynaklı bir bilgi işlem platformunun yanı sıra bir kripto para birimidir diyebiliriz. Geliştiricilerin, önceden tanımlanmış koşullara dayalı olarak belirli eylemleri tetikleyen özerk, kendi kendini yürüten kod blokları olan akıllı sözleşmeler oluşturmasına ve dağıtmasına olanak izin verir.

Ethereum Classic Projesi

Ethereum Classic projesi nedir sorusuna cevap vermek için Ethereum Classic, akıllı sözleşmeler yürüten açık kaynaklı, merkezi olmayan, blok zinciri tabanlı dağıtılmış bir projedir. Ethereum Classic, ağın hacklenmesi nedeniyle 2016 yılında piyasaya sürüldü. Orijinal Ethereum blok zinciri, orijinal Ethereum Classic ve daha yeni blok zinciri Ethereum olmak üzere iki bölüme ayrıldı. “Kod kanundur” ilkesine dayanan akıllı sözleşmeler, programa göre otomatik olarak yürütülen, kendi kendini yürüten özerk dijital uygulamalardır.

Ethereum Classic, merkeziyetsiz yönetişimin artılarını sunarak akıllı sözleşmelerin yürütülmesini basitleştirir. Başka bir deyişle, sözleşmeler, avukat gibi üçüncü bir taraf olmaksızın icra edilebilir. Akıllı sözleşmeler, ‘if-then’ ifadelerine benzer, yani sözleşmede gerekli eylemler sağlanırsa, yanıt veren sözleşme parametreleri oluşur. Sözleşme parametrelerinin yerine getirilmemesi durumunda, sözleşmenin başlangıcında belirlenen şartlara bağlı olarak bir ceza, ücret veya sözleşme feshedilebilir.

12

Ethereum Classic Kimin?

Ethereum Classic‘in kim olduğu da bir ilgi konusudur. Ethereum’dan çatallandığı için gerçek geliştiricileri Vitalik Buterin ve Gavin Wood olarak adlandırılabilir, ancak belirli bir sahibi yoktur.

Ethereum ve Ethereum Classic Arasındaki Fark Nedir?

Kripto meraklıları için en önemli konulardan biri, Ethereum ve Ethereum Classic arasındaki temel farklar nelerdir. Ethereum Classic, temel olarak Ethereum’un bir yan ürünüdür. Ethereum Classic, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) hack nedeniyle Ethereum’dan doğdu. 2016 yılında Ethereum blok zincirinde başlatılan DAO, kripto alanındaki bir risk sermayesi fonuna benzer bir projedir. Bir DAO’nun ana konsepti, yatırımcıların fonlarının Ethereum tabanlı DAO belirteçleriyle bir havuzda toplanabilmesi ve insanların fikirlerini Ethereum topluluğuna yayınlayıp sunabilmesidir.

Geliştiriciler, merkeziyetsiz uygulamaları (dApps) çalıştırmak için Ethereum Classic ve Ethereum’u kullanabilir. Peki dApp nedir? Ethereum blok zincirinde çalışan dijital uygulamalar veya programlardır. Ethereum ve Ethereum Classic arasındaki temel fark ideolojidir. İkincisi, orijinal Ethereum blok zincirinin çekirdek kodunu korumak için çalışır. Ethereum’un saf tarihini korumanın değerini görenler, Ethereum Classic’in değerli bir yatırım olduğuna inanıyor.

Her iki ağ da akıllı sözleşmeler sunarken, ETC’yi çevreleyen yukarıda belirtilen güvenlik endişelerinin potansiyeli, yatırımcıları ETH’ye yatırım yapmaya ve Ethereum Classic yerine Ethereum’un akıllı sözleşmelerini benimsemeye yönlendirecektir.

Ethereum Classic 1

Ethereum Classic Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ethereum Classic (ETC) madenciliği nasıl yapılır başlığı kripto meraklılarının dikkatini çekti. Herkesin merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına ve kullanmasına izin veren akıllı bir sözleşme platformu olan Ethereum Classic’te, 11.7 milyon blok Thanos  hard fork’undan sonra, ETC’nin madencilik algoritması Ethash’ten Ethash’e değiştirildi, yani Ethash ASIC’leri ve NiceHash kiralama Ethash bilgi işlem gücü köledir, yeni algoritmaları ve maden ETC’sini işleyemez. Ayrıca, ETC ağı için DAG dosyasının boyutu da azaltılmıştır. Bu düşüşle birlikte 3GB ve 4GB GPU’lar artık ETC madenciliği yapamıyor.

Ethereum Classic, GPU madencileriyle verimli bir şekilde çıkarılabilir, ancak CPU kartlarıyla değil. GMiner ve NBMiner, Ethereum Classic madenciliği için popüler seçeneklerdir.

Herhangi bir cüzdan adresiniz yoksa, bir cüzdan adresi almanız gerekecektir. Madencilik gelirinizi almanız ve izlemeniz için bir Ethereum Classic cüzdan adresi gereklidir. Madencilik havuzu f2pool, madencilik gelirlerini günlük olarak 0.1 ETH olan ödeme eşiğine ulaşan her kullanıcıya dağıtır. f2pool’un ödeme planı %3 PPS’dir.

ETC Madenciliği Bitecek mi?

Ethereum Classic’te madenciliğin bitmeyeceği düşünülüyor. ETC de Bitcoin ve Litecoin gibi Proof of Work konsensüsünü kullanıyor ve bu sebeple mining faaliyetleri devam ediyor.

ETC’yi Nereden Satın Alınır?

ETC Coin alma konusunda ise oldukça plâtform bulunuyor. Ethereum Classic’e Binance, Coinbase, Huobi, KuCoin, Bithumb, Bitfinex, Kraken gibi dev borsalardan sahip olarak USDT, BTC, USD, EUR gibi işlem çiftleriyle alıp satarak kazancınızı oluşturabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  Twitter, Telegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ETC Coin Nedir? Ethereum Classic Ne İşe Yarar?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!