Dubai Devlet Kurumu DewaVerse Metaverse Platformunu Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Dubai Elektrik ve Su Kurumu (DEWA), sanal varlığını başlatan ilk yerel yönetim kuruluşu oldu. Yeni gelişme, kamu ve özel kuruluşlar tarafından Metaverse ekosistemine yapılan artan yatırımın ardından gelmektedir. Dubai, Metaverse planları çerçevesinde, DewaVerse Metaverse platformunu geliştirmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

DewaVerse Metaverse Platformu!

Dewa, müşterilerine ve diğer kamu üyelerine ek hizmetler sunmayı yenilikçi bir şekilde geliştirmektedir. Buna göre, amaçlarına ulaşmak için DewaVerse adlı Metaverse platformunu piyasaya sürmüştür. Dewa, ​​Metaverse teknolojisine yaptığı yatırımla, paydaş katılımına odaklanmaktadır. Ayrıca yeni iş girişimleri geliştirerek ve verimliliği artırarak, mevcut ve gelecekteki operasyonlarını ölçeklendirmeyi hedeflemektedir.

Kamu hizmetleri sağlamada önde gelen küresel oyunculardan biri olarak Dewa, dördüncü sanayi devrimini benimsemektedir. Bu kapsamda girişim, planının bir parçası olarak yorumlanmıştır. Metaverse, hızla tüm sektörleri kapsayan temel haline gelmektedir.

Dewa CEO’su Saeed Mohammed Al Tayer, Metaverse teknolojisinden yeni fırsatlar elde etmek ve yenilikçi çözümler sağlamak için yararlanmanın Dubai’nin bölgesel ve küresel büyümesini teşvik edeceğini dile getirmiştir. Ayrıca Dubai Hükümdarı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum’un sonuç odaklı liderliği altında BAE, dijital ekonomi ortamına hakim olma yolunda planlarını tek tek gerçekleştirmektedir. Dubai Metaverse stratejisi, bölgeyi Blockchain ve Web3 teknolojisinde küresel bir merkeze dönüştürmeyi hedefliyor. Sonuç olarak Al Tayer, Dewa planının hükümet vizyonunu ve misyonunu desteklediğini belirtmiştir.

Beşten fazla proje, hayata geçirilmiştir. Diğerlerinin yanı sıra bu hizmetler, müşteri hizmetleri merkezi, Dewa işyeri, ilk yardım ve yangın güvenliğini içeren yeni DewaVerse’nin bir parçası olarak açıklanmıştır. Kurum, ​​DewaVerse gibi yenilikçi özellikler aracılığıyla Dubai’nin enerji sektörünün yeni faaliyet değişimini desteklemektedir.

Dewa, Dijital Dönüşümü Destekledi!

Dewa, ​​Metaverse ortaya çıkmadan önce tüm hizmetlerinin dijital dönüşümünü yüzde 100 oranında tamamlayan ilk kamu hizmeti şirketlerinden biri olmuştur. 2014 yılında kamuya ve diğer kuruluşlara sunduğu hizmetlerin kalitesini artırmak için Google Glass kullanımını benimsemiştir. Dewa, ​​sayısız istasyonunda olası arızaları gözlemlemek ve tespit etmek için Google Glass’ı kullanmıştır. Buna ek olarak, verimliliği ve hizmet sunumunu geliştirmek için 2016 yılında Microsoft’un HoloLens Teknolojisini benimsemiştir.

Dewa şu anda elektrik santrallerindeki mühendislere yardımcı olmak için sanal gerçeklik destekli bir teknoloji olan Akıllı Kask ve Akıllı Gözlükleri (DAQRI) kullanan ilk devlet kurumudur. Ayrıca 2020 yılında, sanal 3D platform üzerinde su, enerji, teknoloji ve çevre fuarını (WETEX) düzenlemiştir. Ziyaretçiler fiziksel olarak bulunmalarına gerek kalmadan evlerinin rahatlığında fuara katılmıştır.

Kuruluş, genişletilmiş gerçeklik stüdyosu ve self servis platformu aracılığıyla çalışanlarına sanal gerçeklik deneyimi sağlamaktadır. Çalışanlar, gerçek yaşam durumlarında zamanında müdahale için ilk yardım ve güvenlik prosedürleri konusunda eğitim almaktadır. Blockchain ile ilgili teknoloji ve hizmetlerdeki patlama, Dubai’yi önde gelen yenilik merkezlerinden biri olarak konumlandırdı. Bu arada, bölge metaverim ekosistemine büyük miktarda para yatırdı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dubai Devlet Kurumu DewaVerse Metaverse Platformunu Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!